Arla kalder mælkekasserne hjem
Hvert år skal Arla producere 300.000 nye mælkekasser alene til at erstatte dem, der forsvinder. Mejerigiganten starter nu en landsdækkende indsamling.
Den ikoniske grønne mælkekasse fra Arla skal hjem på mejeriet. Det koster mejeriet mange penge og samtidigt er det skidt for miljøet, at Arla hvert år må producere 300.000 nye mælkekasser, fordi de forsvinder.
Vi kender den blandt andet fra de høje tårne på børnehavernes legepladser og knallertens lad. De grønne mælkekasser er blevet folkeeje, skriver Arla i en pressemeddelelse.
Ekstraproduktionen belaster i midlertid miljøet unødigt, og fra uge 46 sætter Arla derfor gang i en landsdækkende indsamling af de grønne mælkekasser for at få flere tomme kasser tilbage til distributionen.
- I Arla arbejder vi for at gøre en grønnere forskel, og derfor er det nu helt naturligt, at vi tager fat i mælkekasserne. Faktisk er mælkekasserne lavet til at holde i 20 år, men i dag forsvinder de allerede efter i gennemsnit tre år. Får vi flere mælkekasser retur fremover, kan vi nedbringe vores CO2-udledning med op til 825 tons. Og det fører os nærmere mod at indfri vores 2020-mål om at reducere vores samlede CO2-udledning med 25 procent, siger Jakob B. Knudsen, der er i direktør i Arla Danmark.
- Vi håber, at særligt daginstitutioner, spejdere og andre, der ligger inde med mange tomme mælkekasser, vil hjælpe til. Det er ikke kassen på knallerten, der gør den store forskel, og her kan den sikkert gøre glæde i mange år, men vi vil gerne undgå at vores mælkekasser ender deres dage i en affaldscontainer, for de er lavet til at transportere og opbevare vores produkter i mange år.
Det er ikke første gang Arla forsøger at undgå tabet af flere hundrede tusinde grønne mælkekasser.