Asylansøgere opsøger kristne kirker
Siden Thisted for en måned siden fik en teltlejr for asylansøgere, er der kommet mange nye ansigter i byens kristne frikirke. Også muslimer.
Hamid Shafi er muslim. Alligevel var han søndag til gudstjeneste i en kristen frikirke i Thisted.
- Det var ikke min egen vilje, at jeg skulle være muslim. Det er jeg blevet pålagt, fortæller han.
Han er ikke den eneste flygtning, der har opsøgt kristendommen, efter at der den seneste måned er kommet mange asylansøgere til Thisted og omegn.
Rigtig mange nye ansigter er kommet til, og de er velkomne uanset religiøs baggrund, lyder det fra frikirkepræsten hos Kronborgvejens Kirkecenter i Thisted, Svend Rygaard. De seneste fire år har kirken arbejdet med asylansøgere, der ønsker at blive kristne.
- Jeg synes helt bestemt, at vi skal være der for dem, der vil lære mere og har lyst til at høre mere om kristendommen, siger han.
Henter asylansøgerne i bus
Frikirken gør meget for at hjælpe de nyankomne til at komme i kirkecentret. Blandt andet henter de dem i bus, der er en tolk, der taler farsi, de underviser i kristendom på asylcentret for de, der har lyst og de har døbt flere, der oprindeligt havde en anden trosretning.
Men ifølge sognepræst Mariann Dyhrberg Christensen fra Hansted-Klitmøller-Ræhr-Vigsø Sogne, er det vigtigt at huske på, at mange af flygtningene står i en presset situation, hvor der i forvejen skal tages stilling til mange ting.
- De mennesker, som kommer herop, er under massivt pres, og spørgsmålet er, om man kan forvente, at de er i stand til at træffe en stor beslutning, som kommer til at påvirke deres liv i resten af deres dage.
- Det hensyn kan vi godt tage. Der er ikke noget, man skal nå, siger hun.
Vi presser ingen
Frikirken er enig i, at en konvertering til kristendommen skal ske af de rigtige årsager og ikke fordi det eventuelt vil kunne få indflydelse på asylansøgernes opholdssag. Men Svend Ryborg ser ingen grund til at holde sig tilbage i forhold til at forkynde kristendommen
- Vi kan undervise dem i, hvad kristendom er, og vi kan fortælle dem om Jesus, og hvad han gjorde, og så kan de tage stilling til, om de har lyst eller ej. Vi presser ikke nogen til noget som helst, siger han.
Cirka 30 asylansøgere er begyndt at komme til gudstjenesterne på Kronborgvej