Et år efter dramaet: Nu slipper Sea Worker fri af bølgerne
Det tog lang tid, men nu er det snart slut.
73 meter høj, 55,5 meter lang og 33 meter bred.
Det er en kæmpe platform, der for lidt over et år siden stødte på land og efterfølgende kæntrede. Udover en stor aktion for at sikre, at der ikke ville lække olie ud i havet, så har det ikke lykkes at gøre mere, så den store metalinstallation er blevet hverdag for folk med daglig gang ved havet i området. Men nu er de snart færdige.
TV MIDTVEST har i dag været ude ved den kæntrede vindmølleplatform, Sea Worker, som stykke for stykke i disse dage bliver hevet væk fra bølgerne.
- Vi er kommet rigtigt godt i gang her fra 1. april, og der er fjernet en hel del allerede, så det vare ikke længe, så kan man stort set ikke se noget over vandet, fortæller Jens Frederik Hansen, direktør ved A2SEA
Stor redningsaktion
Sea Worker var et installationsfortøj, der bruges i forbindelse med havvindmøller. Det har ligget i vandet siden den 27. januar 2016.
På den skæbnesvangre dag var det tonstunge fartøj ved at blive slæbt fra Frederikshavn til Esbjerg, da det gik på grund. En uges tid senere kæntrede fartøjet så, og siden da har det ligget med benene i vejret i havet lidt nord for Nymindegab.
Alle mand ombord blev reddet i en dramatisk natlig redningsaktion. Der var 15 personer ombord på Sea Worker, og de blev i løbet af natten flyttet om bord på redningsfortøjet Emilie Robin fra Hvide Sande.
Angst for olie
Kort tid efter ulykken begyndte en ny bekymring at spire. Ombord på Sea Worker var der nemlig omkring 150 kubikmeter let fuelolie – omregnet er det 150.000 liter. Selvom der ikke umiddelbart blev lækket olie, så skulle olien bjærges – og det skulle gå stærkt.
Men vejret var imod aktionen, hvilket betød flere dages bekymring, inden at myndighederne endelig kunne konstatere, at Sea Worker nu ikke længere var en potentiel miljøkatastrofe.
Nu er det hele altså snart slut, når det sidste af det 750 kvadratmeter store fortøj bjærges. De forventes at være færdige til juli.