Markant fremgang skaber nye arbejdspladser hos møbelvirksomhed

Actona Company har øget omsætningen med 41 procent og skabt mange nye arbejdspladser.

Lars Larsen fra Jysk sammen med Torben Villadsen (tv), direktør i Actona Company. Lars Larsen købte Actona Company i 2015.
Lars Larsen fra Jysk sammen med Torben Villadsen (tv), direktør i Actona Company. Lars Larsen købte Actona Company i 2015.
Foto: Morten Stricker / Ritzau Scanpix

Fremgangen fortsætter for møbelvirksomheden Actona Company, som har hovedsæde i Tvis ved Holstebro.

I seneste regnskabsår steg omsætningen med 500 millioner kroner fra 1,23 milliarder til 1,73 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 41 procent. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Overordnet er jeg meget tilfreds med udviklingen. Vi har haft en stor stigning i eksporten, og med salg til over 80 lande kan vi glæde os over, at vores produkter rammer bredt i hele verden, siger Torben Villadsen, administrerende direktør.

Fremgangen kommer også arbejdssøgende tilgode. Actona Company har nemlig ansat flere end 60 nye medarbejdere i Danmark i årets løb.

Sammenlægning giver forventet fald

Actona Company A/S blev sidste år lagt sammen med Interstil A/S, og begge virksomheder er nu ejet af Lars Larsen Group, som vil gøre dem til en af Europas største møbelleverandører.

Sammenlægningen har dog ført til et fald i resultatet af den primære drift, EBIT-resultatet.

Et fald fra et overskud på 87,5 millioner kroner i forrige regnskabsår til 81,5 millioner kroner i seneste regnskabsår. Resultatet før skat er faldet fra 100,6 millioner kroner til 61,6 millioner kroner. 

Ifølge Torben Villadsen var det dog forventet, at sammenlægningen ville påvirke resultatet negativt på kort sigt. 

- I forbindelse med sammenlægningen har vi haft en række engangsomkostninger, der sammenlagt beløb sig til cirka 30 millioner kroner, og det kan selvfølgelig ses i resultatet, siger han og fortsætter: 

- Til gengæld har sammenlægningen skabt en endnu stærkere platform for den fremtidige udvikling af virksomheden, og vi har oplevet en markant ordretilgang specielt mod slutningen af regnskabsåret. Derfor forventer jeg også, at Actona Company vil høste frugterne af investeringerne i indeværende regnskabsår.

2:06
Se indslaget vi sendte, da Jysk-milliardæren købte aktiemajoriteten i den internationale møbelvirksomhed i Tvis ved Holstebro i 2015.