Splid blandt minkavlerne
Den fælles front mod minksygdommen plasmacytose smuldrer. Formanden for Kopenhagen Fur freder sine egne dyr.
Minkavlerne omkring Holstebro har slået tusindvis af mink ihjel for at bekæmpe sygdommen plamacytose. Men ifølge Holstebro Dagblad er der andre avlere, der tøver og kun slår de dyr ned, der har fået konstateret smitten – resten får lov til at leve.
- Jeg synes ikke, det er i orden. Det har kostet os mange penge i kampen for at komme af med sygdommen og minimere risikoen for at den spreder sig. Så det er skuffende at se, at andre ikke gør samme indsats, fortæller minkavler Michael Kristensen fra Mejrup til Holstebro Dagblad.
... det er skuffende at se, at andre ikke gør samme indsats.
Han har selv slået alle dyr ned på to farme, hvor der blev fundet to syge dyr på den ene og ingen på den anden.
Formand freder egne dyr
Tage Pedersen, der er formand for Kopenhagen Fur er en af de avlere, der har valgt ikke at aflive alle sine dyr – trods sygdommen. Han har kun fjernet de syge dyr og minkene i burene omkring.
- Jeg ser det sådan, at dem, der har saneret deres farme, de ved, at de begynder på en frisk med raske dyr. Avlere som jeg selv, der har haft enkelte syge dyr, skal den kommende tid leve med risikoen for, at sygdommen alligevel er mere udbredt, end vi troede, forklarer Tage Pedersen til avisen.
Men den manglende fælles front skaber uro blandt avlerne.
- Jeg forstår udmærket godt, at avlerne her i området er frustrerede over det her, siger den tidligere formand for Holstebroegnens Pelsdyravlerforening, Kent Troldtoft til avisen.
Det er specielt i Sønderjylland, at minkavlerne har valgt ikke at slå alle dyr ned, men også i Holstebro-området er der avlere, der kun afliver enkelte dyr