man, 13/01/2014 - 14:21 — Katrine Fuglsang
  
Vær den første til at dele artiklen.

Vil stoppe lukning af økolandbrug

De økologiske mælkeproducenter lukker på stribe, og det skal stoppes med det samme. Derfor kalder Enhedslisten nu fødevareministeren i samråd.

Fødevareminister Dan Jørgensen bliver nu kaldt i samråd af Enhedslisten. Baggrunden for samrådet er seks politiske forslag fra de økologiske mejerier.

De efterlyser blandt andet politisk handling, og det skal fødevareministeren nu forholde sig til.

- Det har store konsekvenser for landmænd, mejerierne, for naturen og for flere tusinde køer, som ikke længere vil komme på græs, når de økologiske mejerier lukker. Det skal vi undgå, og derfor opfordrer vi nu politikerne til handling, siger Ole Sørensen, formand for Mælkeudvalget i Økologisk Landsforening.

- De fleste økologiske mælkeproducenter ønsker brændende at fortsætte som økologer, og nye vil gerne lægge om til økologi. Danske forbrugere køber mere økologisk mælk end alle andre i verden, næsten 30 procent af mælken er økologisk, siger Ole Sørensen.

Økologisk Landsforening har foretaget en rundringning blandt 123 økologiske mælkeproducenter, og heraf svarede næsten en tredjedel, at de går med overvejelser om tilbagelægning til konventionelt landbrug.

Slut med billig mælk
Forslagene indeholder også handlingspunkter for detailhandelen, mejerierne, forbrugere, banker og de økologiske mælkeproducenter selv. Ikke mindst supermarkeder kan sætte mere turbo på det økologiske mælkesalg og skabe bedre forhold for økologisk produktion.

Økologerne efterlyser bl.a. en ende på ensidig brug af "billig mælk" som slagvare, så der kommer fair konkurrence i forhold til økologisk mælk og mere gennemskuelighed for forbrugerne.

- Nogle steder sælger butikkerne mælken fire gange billigere end flaskevand, men tilbud skal tjenes ind på andre varer og ved at sænke priserne til mælkeproducenter. Så billig mælk ender med at være dyrt for naturen, dyrene og de økologiske landmænd. Vi efterlyser en aktør, der vil skille sig ud, droppe mælk som slagvare og tilbyde reelle og gennemskuelige priser, siger Ole Sørensen.

Indsend kommentar


Bemærk, at du skal skrive både fornavn og efternavn! Se regler for debat på tvmidtvest.dk
Du skal skrive dit fulde navn.
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd><img>

Yderligere information om inddataformater


TV/MIDT-VEST svarer i udgangspunktet ikke på kommentarer på tvmidtvest.dk. Har du kommentarer til TV/MIDT-VEST, så skriv til redaktionen.

TV MIDTVEST - SØVEJ 2 - 7500 HOLSTEBRO - TLF. 96 12 12 12 - E-MAIL: REDAKTIONEN@TVMIDTVEST.DK - ALLE RETTIGHEDER FORBEHOLDT