Lars vidste ingenting om frugt - nu lever han af at sælge den
Lars Baagøe, der er indehaver af Skive Frugt, har ikke fortrudt, at han for otte år siden kastede sig ind i frugtbranchen.
Chefen er på fornavn med sine kunder og han har lært at kende forskel på fennikel og broccoli. Men sådan var det bestemt ikke for otte år siden, da Lars Baagøe han realiserede sin drøm om at blive selvstændig og købte grossistvirksomheden Skive Frugt.
Dengang var hans branchekendskab nærmest ikke eksisterende.
- Jeg vidste ikke en pind om frug og grønt. Jo, jeg vidste, det kunne spises. Jeg kendte ikke de enkelte sorter og hvordan og hvorledes, siger Lars Baagøe.
- Men jeg sprang ud i det, og det har jeg ikke fortrudt. Det har været fantastisk, lyder det.
Har fordoblet antallet af medarbejdere
Lars Baagøe er eksemplet på, at når man brænder for noget, så lykkes det som regel også.
På otte år er antallet af medarbejdere blevet mere end fordoblet til 20, og i dag kører ni varebiler ud med frugt og grønt fra Hanstholm i nord til Hvide Sande i syd.
Frugt-chefen elsker at vinde, også med sit arbejde, så hans motto er 'fuld fart fremad'. Hvis han mister en kunde, sætter han sig i bilen og kommer ikke hjem, før han har fundet to nye.
- Vi går nogle gange to skridt frem og så et tilbage. Man skal være opmærksom på hele tiden at være på forkant med den situation, vi er i. Men det er også spændende.
De første møder ind om natten
Den første medarbejder møder ind klokken to om natten og begynder at pakke, så de første biler kan køre ud med varer ved sekstiden.
Halvdelen af medarbejderne er i flexjob. Det gælder blandt andet Hanne Frandsen, der har haft en blodprop i hjernen. Hun arbejder 12 timer om ugen.
- Jeg er glad for, jeg kan komme afsted hver dag i stedet for at være tvunget til at være hjemme. Det kan godt være, jeg ikke er ung, men jeg er altså heller ikke så gammel, at jeg skal på pension, selvom jeg har en lille skavank, siger Hanne Frandsen.
- Vi buldrer derudad
Skive Frugt har været ekstra udfordret de seneste år, fordi en del af deres store kunder, de offentlige kantiner, er røget i EU-udbud. Virksomheden for lille en spiller på markedet til at kunne byde ind her, og det har kostet kunder.
Men chefens opsøgende arbejde har givet pote i form af flere restauranter, hoteller og caféer, så han ser fortrøstningsfuldt på fremtiden.
- Jeg har egentlig kun haft min forretning i de magre år, og kan vi klare os i de magre år, så kan vi også klare os i det gode år.
- Så jeg er fortrøstningsfuld. Vi buldrer deruad - det er min forventning, lyder det.