Ny generation på Hancock: Stadig samme gamle opskrift
Ny teknologi og nye generationer har ændret Hancock-bryggeriet i Skive. Men indholdet i flaskerne er stadig, som det altid har været.
Hancock i Skive har været igennem flere generationsskifte.
Senest overtog Peter Strange Nielsen, der er fjerde generation i brygger-familien.
Med de nye generationer er der kommet ny teknologi, men i flaskerne er der stadig øl og sodavand efter de gode, gamle opskrifter.
TV MIDTVEST besøgte første gang bryggeriet i 2004. Nu har vi været tilbage for at se, hvad der er sket på 15 år.
Endnu en generation brygger i Hancock
Fritz Strange Nielsen er tredje generation på Hancock i Skive. Han har overdraget bryggeriet til sin eneste søn, Peter Strange Nielsen.
Den yngste generation har styr på teknologien. Men er der problemer, er det stadig farmand, han lytter til.
- Når man har en far som ham, der er så frisk og har så enorm stor erfaring, så hører man efter, når der bliver sagt noget, siger Peter Strange Nielsen, der er medejer af Hancock.
Fritz Strange Nielsen er stadig fit for fight og deler ud af sine erfaringer, men han har fået visse privilegier efter at sønnike har overtaget.
- Før i tiden begyndte jeg altid klokken fire om morgenen. Nu begynder jeg klokken fem, siger Fritz Strange Nielsen.
Over 100 år med øl
De første Hancock-pilsnere blev brygget på Nørregade i Skive.
Men Peter Strange Nielsens bedstefar var en fremsynet mand. Han byggede et nyt bryggeri uden for byen i 1960'erne.
- På daværende tidspunkt havde bryggeriet et stort tilhørsforhold til byen. At man så ville rykke bryggeriet ud op det, der dengang var en mark, mente de jo var komplet tosset, siger Peter Strange Nielsen.
Det lokale bryggeri, der har lavet øl siden 1913, har været under noget af en udvikling.
Men noget, der ikke er lavet om på, er, at Hancock har holdt fast i øl og sodavand på flaske.
- I en overgang blev plastikemballagen jo vældig populær. Og det vil jeg sige, hvis vi var hoppet på vognen dengang med de forskellige flaskestørrelser, så havde vi ikke været her i dag, siger Fritz Strange Nielsen.
Et højteknologisk bryggeri
Siden 2004 har Hancock øget deres markedsandel til det dobbelte. Bryggeriet har 37 ansatte og brygger øl tre gange i døgnet.
Men en ting er uændret, for både nye og gamle generationer holder fast i den gamle opskrift.
- Vi bruger de gamle opskrifter og de gamle metoder. Så selve produktet er gammeldags, men alt det vi bruger til at fremstille vores øl og sodavand er højteknologisk grej, siger Peter Strange Nielsen.
Det højteknologiske grej er eksempelvis et fuldautomatiseret filtreringsanlæg.
- Al rengøring, al opstart, al nedlukning foregår fuldautomatisk i forhold til det gamle filter, der krævede en masse manuelt arbejde, siger Peter Strange Nielsen.
Udviklingen kan også ses på, hvor mange varer, der bliver langet over disken.
- Der er sket en eksplosiv udvikling. Vi sælger mange flere varer nu og kommer meget bredere ud over hele landet. Der er sket rigtig meget, siger Henrik Nielsen, der laver fadølsservice på Hancock.