Slidte idrætsanlæg spænder ben for nye motionister
Flere store idrætsorganisationer efterlyser flere penge, hvis de skal opfylde målene om at få flere til at bevæge sig. Det viser en ny undersøgelse.
En rundspørge fra Danmarks Idrætsforbund viser, at 71% af landets kommuner mener, at renovering vil få flere danskere til at være aktive i idræt. Sådan skriver forbundet i en pressemeddelelse.
Holstebro er en af kommunerne, der mangler midler. I fritidscentret på Døesvej i Holstebro efterlyser fritidsleder i Vestjysk Gymnastikforening Bent Busk flere midler, skriver Jyllands-posten.
- Hvis vi fik større og bedre forhold, ville vi kunne tilbyde flere hold og få flere medlemmer. Problemet er, at vi har gymnastiksale og haller på skoler, der er 50 til 70 år gamle, og dem er der ingen unge mennesker, der vil bruge mere, siger Bent Busk.
Flere udfordringer
Spørger man Dansk Idrætsforbund er der flere problematikker i idrætsanlæggenes udfordringer.
- Dels er der et renoveringsefterslæb. Mange haller er bygget for en del år siden og er ikke i en stand, så de er attraktive folk at være i, forklarer næstformand i DIF Thomas Bach til Ritzau.
Derudover forklarer han, at mange faciliteter kun kan bruges til en idrætsform. Og det er ikke sådan danskerne vil dyrke idræt i dag.
Flaskehals i Holstebro
Selvom man i 2014 byggede et nyt springcenter i Holstebro, er det allerede ved at være for lille, forklarer Bent Busk.
- Jeg er i færd med at planlægge næste sæson, og jeg kan allerede nu forudse, at vi kommer i knibe med alle de hold, som vi gerne vil iværksætte, siger Bent Busk. Han mener, at kommunen skal tænke mere ambitiøst.
Den socialdemokratiske borgmester i Holstebro H.C. Østerby anerkender, at det har haltet med investeringerne i idrætsbygningerne i de seneste år.
- Vores næste projekt er Døesvejens Fritidscenter, for de ønsker at få udvidet deres faciliter, og det trænger de også til, siger H.C. Østerby.
I Holstebro har kommunen brugt en halv mia. kroner at skære fem skoler ned til tre og på et nyt sundhedshus.