Atleter forstår OL-udskydelse: - Der er større og vigtigere ting på spil
OL bliver udskudt. Måske helt frem til sommeren 2021. En beslutning der møder opbakning blandt landsdelens OL-atleter.
Bryder-dragten er skiftet ud med overalls, og de stærke hænder har godt tag i malerrullen hjemme hos mor i Herning.
Lige nu er bryderen Frederik Bjerrehuus sat på stand-by i sin OL-forberedelse. Over middag kom så den besked, som han nok havde ventet, men ikke set frem til.
- Jeg synes da, det er træls. Det er lidt irriterende, men det er nok det bedste, siger Frederik Bjerrehuus.
IOC bekræfter, at Sommer-OL bliver afholdt efter 2020 og senest i sommeren 2021 på grund af corona-pandemien.
En udsættelse Frederik Bjerrehuus bakker op om, men som han også lige skal vænne sig til.
- Det skal bare lige sluges, men så er det nok også ok, siger bryderen, der stiller op for Herning Brydeklub.
Rigtigt at udskyde
Maratonløberen Thijs Nijhuis fra Viborg Atletik og Motion bakker også op om udsættelsen, selvom det ikke er længe siden, han kvalificerede sig til OL på den lange og klassiske distance.
- Det kommer ikke som en overraskelse for mig, at OL bliver udskudt. Set i lyset af, hvad der er sket med corona, så giver det god mening at udskyde ét år. Der er større og vigtigere ting på spil lige nu, siger Thijs Nijhuis til TV MIDTVEST.
Også fra taekwondo-kæmperen Lisa Kjær Gjessing, der oprindeligt kommer fra Skjern, er der opbakning til udskydelsen af sommerens OL. Også selvom hun har glædet sig til Para-OL i 7 år.
- Jeg har det vildt underligt med, at det er blevet udskudt. Var det sket for 4 uger siden, ville det vel nærmest have været en katastrofe, men nu får det jo i en helt anden lyd med den her pandemi. Som situationen er nu, er det mest rigtigt at udskyde, og jeg bakker fuldstændig op om beslutningen, siger Lise Kjær Gjessing.
Karrieren forlænget med et år
Lise Kjær Gjessing havde egentlig planer om at stoppe karrieren efter Para-OL. Men nu er hun klar til at fortsætte ét år mere.
- I lang tid har planen været at stoppe efter OL, men jeg kan jo ikke stoppe nu, siger hun.
Lige nu holder hun formen ved lige i carporten, hvor hun blandt andet træner med elastikker. Og så glæder hun sig til, at det bliver tilladt at træne mere normalt sammen med andre.
- Det er ikke helt optimalt at forberede sig til OL i en carport, lyder det fra den kommende OL-atlet.
Det er ikke kun sommerens OL, udbruddet af corona-virus har sat en stopper for. Lise Kjær Gjessing havde også planlagt rejser til blandt andet Costa Rica, Afrika og USA, som et led i forberedelserne til OL.
- Men jeg synes altså, det er den helt rigtige beslutning, at OL bliver udskudt.
Træner i Nationalpark Thy
Maraton-løberen Thijs Nijhuis er lige nu flyttet i forældrenes sommerhus ved Klitmøller. Her bruger han tiden på at løbe i nationalparken og holde sig i form.
- Løb er noget nær den bedste sport, man kan dyrke lige nu. Man kan bare tage ud og løbe, og jeg fik da fyret 180 kilometer af i sidste uge, siger OL-atleten fra Viborg.
Og selvom der nu pludselig blev et år mere til OL, så frygter han ikke, det skal gå ud over formen - snarere tvært imod.
- Jeg skal nok holde mig i form. Jeg bliver kun bedre af at få et år mere at træne i, siger Thijs Nijhuis.
Træner med ris i tasker
I Herning er hverdagen også vendt noget på hovedet for OL-bryder Frederik Bjerrehuus. Han bor til daglig i København og træner i Nykøbing Falster, men stiller op for barnedomsklubben Herning til OL.
Når han ikke lige hjælper mor med at male terrasse, holder han formen ved lige med løb og cykling. Derudover har han fundet en måde, hvor han kan få lidt vægt på. Han fylder tasker med ris, som han løber med eller laver forskellige løfteøvelser med.
Han har glædet sig helt vildt til at stille op for Danmark til OL.
- Det er jo ikke bare atleterne, det går ud over. Hele min familie og venner har også købt billetter til OL, siger bryderen.
Lige nu er han lidt usikker på fremtiden. Egentlig skulle han have været begyndt på fysioterapeut-studiet efter OL. Nu ved han ikke, hvad der skal ske med det hele.
- Nu må vi lige se. Man kan ikke have fuldtidsstudie og træne to gang om dagen, som det kræver, hvis man skal til OL, siger Frederik Bjerrehuus.
Hvornår OL skal afholdes er endnu ikke besluttet. Men det bliver i 2021 og ikke senere end sommeren 2021.