Buschauffør tager godt imod krav om mundbind: - Det mindsker chancen for at få det der coronalort
Langt de fleste passagerer i Silkeborg Kommune bruger mundbind dagen efter, at regeringen præsenterede kravet.
Silkeborgenserne har i dag taget godt imod kravet om at bære mundbind i den offentlige trafik.
Mange af borgerne, som TV MIDTVEST i dag har snakket med, er positivt indstillet over for kravet.
- Jeg synes, at det er helt i orden, så man kan mindske risikoen for at få det der coronalort. Det er jo mennesker, vi ligger og kører med, så det, vi kan gøre, er at spritte af og bruge mundbind, siger buschauffør for Midttrafik Frank Balleby.
På Søtorvet Apotek i Silkeborg fangede vi Kent Sørensen, der var i gang med at købe mundbind.
- Jeg synes, at det er okay. Når de sætter de regler op, så skal vi følge dem. Både for vores egen og andres skyld.
Folk tager det til sig
Buschaufføren Frank Balleby oplever, at mange passagerer efterlever kravet og bruger mundbind.
- Efter at kravet kom ud i går, synes jeg egentlig, at folk har været gode til det. Jeg har kun haft et par stykker med, som ikke har brugt mundbind. Folk retter sig efter det. Heldigvis da, fortæller buschaufføren.
På Søtorvet Apotek har de også haft travlt.
- Det går helt forrygende. Vi sælger mundbind som aldrig før. Vi har også solgt dem inde ved bageren, inden vi selv åbnede, siger farmakonom Lizzi Nørding.
Selvom mundbindene sænker smitterisikoen, så er det ikke det mest behagelige at have på, mens landet er dækket af en hedebølge. Det kan gymnasieeleven Ester Laursen skrive under på.
- Jeg synes ikke, det er superfedt. Det er varmt, og man trækker vejret lidt mærkeligt. Det er lidt fugtigt inde bag masken. Jeg kan godt forstå, at vi skal have det på, men det er ikke sjovt.
Kraftig stigning i smitten
Kravet om mundbind kommer efter et stigende smittetryk i hovedsageligt Aarhus, som nu har bredt sig til Silkeborg. I går, den 10. august, blev der i Silkeborg Kommune meldt 44,7 smittede pr. 100.000 indbyggere. Det gør kommunen til den med næstflest smittede i Jylland.
Den kraftige stigning i smitten har fået Norge til at putte Midtjylland på listen over røde områder, hvilket betyder, at nordmænd eller danskere, der har været i Midtjylland, skal gå i karantæne, hvis de tager til Norge.