Mikkel og familien har totalrenoveret gammel kro til genåbning: - Det er enhver koks våde drøm

Den 6. maj må caféer og restauranter igen åbne for gæster. Flere steder er de klar med nyrenoverede lokaler.

2:16
Mikkel Bekker Merfeldt og hans forældre, Lone og Morten, har brugt nedlukningen på at totalrenovere en gammel kro.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Der er nok mange hotel- og restaurantejere, der tripper for, at kalenderen siger 6. maj. For det er dagen, hvor de igen må åbne for deres gæster. 

Men nedlukningen har ikke udelukkende haft negative konsekvenser. Det mener i hvert fald Mikkel Bekker Merfeldt, der sammen med sine forældre Morten og Lone, har overtaget Hjarbæk Kro, og nu er de næsten færdige med en total renovering af den gamle kro.

- For os er det en anledning til at få renoveret, få alt gjort rent og starte på en frisk. Nu skal vi snart starte på første sæson, og vi starter i nye lokaler, og eftersom der har været lukket ned , så har der været tid til at renovere i bund, så alt er shinet op. Det havde vi ikke kunnet gøre, hvis der ikke havde været corona, siger Mikkel Bekker Merfeldt til TV MIDTVEST.

De har haft travlt i løbet af det seneste år, og regner også først med at slå dørene op for gæster til maj.

- Det skal stadig ligne den gamle Hjarbæk Kro, men alt er nyt. Alt er piftet op, facaderne er ved at blive malet, vi har fået større køkken og lokaler, fortæller Mikkel Bekker Merfeldt.

Han skal være køkkenchef på kroen, og for ham betyder det noget helt særligt at starte op fra bunden.

- Det er enhver koks våde drøm at få lov til at bestemme og designe sit eget køkken. Så nu kilder det bare i fingrene for at komme i gang, siger han. 

Hjarbæk Kro en sommerdag.
Hjarbæk Kro en sommerdag.
Foto: Hjarbæk Kro

Også Morten Vestergaard Thomsen har haft travlt med byggeprojekter på sit sted, restaurant Noli i Ikast.

- Planen er vores coronafri område, hvor vi har en frugthave, og så kommer der høns og urtehave, og et stort drivhus med udekøkken, hvor man kan komme og lave mad. Og vi kommer til at bygge en jagtstue, siger han til TV MIDTVEST.

Også han har opdaget de positive konsekvenser af coronanedlukningen.

- Vi fandt hurtigt ud af, at der er masser af mennesker og muligheder herude. Det er et sats, og det koster penge, men vi prøver at gøre det så fornuftigt som muligt. Det har betydet ,at det er gået meget stærkere og er blevet meget større. Så projektet har udviklet sig voldsomt, siger han. 

- Folk har fået øjnene op for natur og det at være ude, og derfor tror vi, det rammer plet med et område, hvor vi sænker tempoet.

Ifølge lokalformanden for brancheforeningen Horesta giver det god mening, at det er netop nu, mange vælger at renovere sin restaurant eller hotel.

- Det sker helt sikkert, fordi vi har lukket, så det er nemmere, når man ikke skal tage hensyn til gæster, siger Jakob Beck Wätjen. 

Det ligner mest en byggeplads, men inden længe er et stort udeareal en dle af restaurant Nolis oplevelser til gæsterne.
Det ligner mest en byggeplads, men inden længe er et stort udeareal en dle af restaurant Nolis oplevelser til gæsterne.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST