Efter skandale om fejl-amputationer: Region Midtjylland fyrer koncerndirektøren
Ole Thomsen er fortid som koncerndirektør i Region Midtjylland. Det blev konklusionen på et ekstraordinært møde i forretningsudvalget i Region Midtjylland.
Skandalen om patienter, der har fået amputeret lemmer, selv om det ikke var nødvendigt, kommer nu til at koste koncerndirektør Ole Thomsen jobbet.
Det bekræfter Venstres gruppeformand i Regionsrådet, Anders G. Christensen, umiddelbart efter et tre timer langt ekstraordinært møde i Region Midtjyllands forretningsudvalg.
Fyringen kommer, inden politikerne har fået resultatet af en undersøgelse af forløbet. venstres gruppeformand erkender, at det er tidligt i forløbet, at han og kollegerne skrider til fyring af direktøren.
- Det kan man selvfølgelig altid sige, men omvendt kan man også stå i en situation, hvor man er nødt til at handle. Jeg synes, vi har haft en konstruktiv drøftelse i forretningsudvalget også i forhold til, hvad det er, der skal ske fremadrettet, siger Anders G. Christensen.
Det er forretningsudvalget, der har ansvar for personale i Region Midtjylland. Her begyndte et møde klokken 10, hvor eneste punkt på dagsordenen var ledelsens rolle i skandalen om de fejlamputerede patienter.
47 patienter kan årligt have fået amputeret lemmer ved en fejl
I slutningen af april kom det frem, at patienter kan have fået foretaget en amputation på grund af manglende forebyggende behandling på karkirurgisk afdeling på sygehuset i Viborg.
En ekstern analyse viste da, at 47 patienter årligt kan have fået amputeret benet, uden at det var nødvendigt. Region Midtjylland vurderer, at der kan være tale om op mod 500 erstatningssager efter skandalen.
Som koncernchef har Ole Thomsen blandt andet haft ansvaret for "kvalitets-arbejdet på sundhedsområdet og det overordnede ansvar for hospitalsplanlægning."
Bedre forklaringer på bordet
Inden mødet sagde Marianne Karlsmose, der sidder i regionsrådet for KD til TVMIDTVEST, at hun ikke mente, hun havde hørt gode nok forklaringer på, hvordan skandalen kunne opstå.
- Der skal langt bedre forklaringer på bordet i forhold til, hvem der har vidst hvad om de konsekvenser, man allerede i 2018 var bekymret for, at det kunne få, og hvorfor er der ikke blevet handlet mere konkret på det, sagde Marianne Karlsmose inden mødet.