Ensomme Annemette fandt sin soulmate på social platform
60-årige Annemette Jørgensen mistede både sin mand og sin bedste veninde til sygdom i løbet af to år. Social platform hjalp hende ud af ensomheden.
- Vi får at vide, at det er lungekræft, og at han har maksimalt tre måneder tilbage at leve i.
Det var beskeden, der vendte hele Annemette Jørgensens liv på hovedet. Tilbage i 2012 mistede hun sin mand til lungekræft, og blot et års tid senere døde hendes bedste veninde af KOL. Det efterlod nu 60-årige Annemette Jørgensen i ensomhed.
- Jeg tænkte, jeg finder aldrig nogensinde en veninde som hende igen, siger hun.
Efter nogle år begyndte længslen efter en betroet ven at være stor, og Annemette Jørgensen syntes, det var svært at finde nye venner i sin alder.
Men en dag faldt hun over en reklame på Facebook, som skulle vise sig at ændre hendes liv.
Reklamen var for den sociale platform Boblberg, der har til formål at skabe fællesskaber i alverdens afskygninger.
- Det kan være at finde en ligesindet, hvis man har det svært. Men det kan også bare være at finde en madklub, en rejsemakker eller en at gå tur med, siger Emma Trave Func, der er koordinator i virksomheden Boblberg.
Det koncept fangede Annemette Jørgensen, der netop søgte ligesindede venner at dele stort og småt med. En dag stødte hun på den jævnaldrende Sussi Lund Godbersens profil, og sidste sommer mødtes de to for første gang.
- Hun var nærmest ikke til at få ud af døren igen - vi havde det simpelthen så hyggeligt. Vi snakkede bare om alt. Og da hun så var taget hjem, så sad jeg der og tænkte, at hvis det her, det er rigtigt, så har jeg en ven for livet. Og sådan havde hun det også, siger Annemette Jørgensen.
Kommunalt samarbejde
Annemette Jørgensen er ikke alene om at søge nye fællesskaber på Boblberg. Platformen åbnede i 2015, og har i dag knap 450.000 brugere.
Virksomheden har et samarbejde med godt 50 kommuner, som betaler for, at deres borgere kan få den fulde glæde af den sociale platform.
Alle kan gratis oprette en profil på Boblberg, men hvis man bor i en kommune, der ikke samarbejder med virksomheden, vil der være nogle begrænsninger.
Annemette Jørgensen bor i Herning Kommune, der har samarbejdet med Boblberg siden marts 2020.
Samarbejdet er et forsøg på at gøre en forskel for den mentale sundhed hos borgerne, for Herning Kommunen oplever, at den mentale mistrivsel er stigende både hos unge og ældre.
- Som kommune er vi jo interesserede i at vores borgere har det godt. Vi ved, at der er en sammenhæng mellem ensomhed og mental sundhed – eller rettere sagt en modsat sammenhæng. Så hvis man er ensom, så har man højst sandsynligt ikke et særlig godt mentalt helbred, siger Anne Ramsgaard, der er sundheds- og ældrechef i Herning Kommune.
Kommunen oplever en stigende interesse for Boblberg.
Venskabet er kommet for at blive
Annemette Jørgensen og Sussi Lund Godbersens venskab ser ud til at være kommet for at blive. De ses i hvert fald mindst en gang i ugen, og telefonlinjen er også varm.
- Det betyder alt, siger Annemette Jørgensen.
- Vi kan ikke undvære hinanden i vores liv.
Og selvom hun nu igen har fundet sig en tro følgesvend, kan tilværelsen altid forsødes yderligere.
- Nu skal vi bare have fundet en kæreste, så er vores liv perfekt, siger Annemette Jørgensen og griner.