Efter trusler: Nu undersøger myndigheder, hvorfor udvist kriminel boede på asylcenter
Hjemrejsestyrelsen skal nå til bunds i sag, hvor en 26-årig udvist syrer blev sendt på asylcenter. Fredag truede han flere beboere med en kniv.
Hjemsendelsesstyrelsen har sat en medarbejder til at finde ud af, hvorfor en 26-årig udvist mand fra Syrien i næsten et år kunne bo på Asylcenter Holstebro, inden han fredag truede flere beboere med en kniv.
Det bekræfter Hjemsendelsesstyrelsen over for TV MIDTVEST.
Styrelsen sørger blandt andet for, at udviste personer forlader Danmark. Om den var bekendt med, at den unge mand allerede havde fået en udvisningsdom tidligere, er uvist. Og det er også uvist hvor i systemet, der er sket en fejl. Men det vil styrelsen nu finde ud af.
Flere har de seneste dage stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor den 26-årige mand fra Syrien ikke rejste ud af Danmark eller blev placeret på Udrejsecenter Kærshovedgård, da han i oktober 2020 fik en udvisningsdom i Vestre Landsret.
- Det selvfølgelig bekymrende, hvis der har været en kriminel, som dybest set skulle have været udvist, og derfor i stedet skulle bo på Kærshovedgård, lød det søndag fra borgmester i Holstebro Kommune H. C. Østerby (S).
Ved Vestre Landsret blev den 26-årige syrer blandt andet udvist for at have overtrådt knivlovens regler. Han blev samtidig nægtet indrejse til Danmark i seks år.
Alligevel blev han i december 2020 indlogeret på Asylcenter Holstebro, der siden august 2021 har huset børnefamilier, der er flygtet fra Afghanistan.
Truede med kokkekniv
Fredag aften truede den 26-årige flere beboer med en 33 centimeter lang kokkekniv, da de bad ham om at skrue ned for musikken.
Det gik blandt andre udover den 20-årige asylansøger Pouya Ghorbanipoor.
- Han sagde, 'jeg vil dræbe dig', og så tog han en lang kniv frem – der gik hul i min T-shirt, siger Pouya Ghorbanipoor, der har boet på det vestjyske asylcenter i to år.
På baggrund episoden valgte Retten i Herning lørdag at varetægtsfængsle den 26-årige syrer i fire uger.
Han nægter sig skyldig i sigtelserne og har kæret kendelsen om varetægtsfængsling.
Det er uvist, hvornår Hjemsendelsesstyrelsen har undersøgt sagen nærmere.