Poppelgrise i køledisken
Lørdag lanceres de ekstra økologiske "Poppelgrise fra Hestbjerg". Et nyt projekt, som skal sikre stærkere og sundere grise til svinekødsproduktion.
Grisene er opvokset blandt nyplantede poppeltræer og har gået hos deres mor lidt længere end normalt.
”Poppelgrise fra Hestbjerg” er navnet på et nyt projekt, som svineavler Bertel Hestbjerg fra Holstebro står bag.
Fra 1. oktober er det økologiske svinekød at finde i Coop butikkers kølediske rundt i landet.
- Vi har ikke rykket os ret meget i forhold til økologi de seneste år. Med projektet vil vi teste, hvor godt et liv vi kan give grisene og stadig få forbrugeren til at købe det, siger Bertel Hestbjerg.
Med 1.950 søer på sine marker er han i forvejen Danmarks største producent af økologisk svinekød. Nu udvider han forretningen og har blandt andet ansat sin egen dyrlæge og en kommunikationsansvarlig.
Sundere grise
Med ”Poppelgrise fra Hestbjerg” vil svineavler Bertel Hestbjerg sætte ekstra fokus på dyrenes ve og vel.
Udover at blive født på marker med nyplantede poppeltræer, så går smågrisene altså hos soen til de er ti uger i stedet for de syv uger, som er standarden.
- Det vil gøre dem stærkere og sundere og i stand til at klare sig bedre uden antibiotika og anden medicin, siger Bertil Hestbjerg.
Bertel Hestbjerg samarbejder med slagteriet DanePork ved Randbøl og salgs- og eksportselskabet Tamaco i Hasselager. De har i fællesskab dannet virksomheden Organic Pork, der blandt andet skal stå for avl, slagtning og salg af ”Poppelgrise fra Hestbjerg”.
Det ekstra økologiske svinekød skal sælges i Coops butikker landet over.
- Det er lykkedes at få en aftale Coop, som synes, det var en god idé med en overbygning på økogrisen. Nu skal de næste måneder vise sig, om vi har set rigtig, og om folk vil købe kødet, siger Bertel Hestbjerg.