Selv i Holstebro er det svært at få nye læger
Lægemangel er et tilbagevendende problem i Midt- og Vestjylland. Nu også i Holstebro. Men i Herning viser en nyuddannet læge vejen.
Lægemangel har længe været en kendt problematik i landsdelen. Små landsbysamfund, der har vanskeligt ved at rekruttere læger til den lokale lægebiks, når doktoren gennem årtier går på pension eller søger nye udfordringer. Et problem, lægeparret, Marianne og Bent Conrad Pedersen, i Holstebro kender til.
- Det er et skår i glæden (at gå på pension, red.), at vi ikke har kunnet finde et par gode læger at overdrage vores patienter til. Det er helt klart. Det gør ikke godt. Det gør det ikke, siger Bent Conrad Pedersen.
De to læger mener, at det er et samfundsmæssigt problem.
- Der er uddannet for få læger, og det er gennem mange år, vi har påpeget, at der ikke blev uddannet nok. Vi var ikke nok til at løfte den her opgave, fortæller Marianne Pedersen.
Parret mener selv, de har gjort, hvad de kan for at afsætte deres lægepraksis. Onsdag er det imidlertid kommet frem, at vikarbureauet, MedAssist, med base i Esbjerg fra maj overtager driften i minimum tre år. Læs mere om det her.
Nyuddannet læge går egne veje i Herning
Mandag er Thilde Sangild Villemann færdig som uddannelseslæge - og så starter hun sin egen lægeklinik.
- Så får man lov til at bestemme alting selv - så kommer man ikke ind et sted, hvor man gør, som man har gjort de seneste 30 år. Så kan man udvikle sig på ny, fortæller hun.
Hun har købt to ydernumre, fordi hun på sigt håber at kunne ansætte endnu en læge. Foreløbigt er det planen, at hun tager imod sine første egne patienter fra september.