Færre søger ind på uddannelserne i det midt- og vestjyske
VIAs uddannelsessteder i Midt- og Vestjylland har knap 6.200 ansøgninger, hvilket er færre end sidste år.
I dag kl. 12 var det sidste chance for at søge ind på kvote 1 på en videregående uddannelse, og nu er antallet af ansøgninger gjort op.
VIA University College har i år modtaget i alt 19.925 ansøgninger til sine 45 forskellige uddannelser i Region Midtjylland. 6.188 af dem er til uddannelsessteder i Holstebro, Herning, Viborg, Skive, Nørre Nissum og Silkeborg - det svarer til 3,4 procent færre ansøgninger end i 2016.
Rektor for VIA University College, Harald Mikkelsen, glæder sig over, at der trods en beskeden tilbagegang fortsat er meget stor søgning til VIAs uddannelser.
- Det er positivt, at der er massiv søgning til både VIAs offentligt- og privatrettede videregående uddannelser. Det er jo afgørende med veluddannede medarbejdere som drivkraft til både at understøtte vækst i erhvervslivet og til at udvikle den offentlige sektor innovativt, siger Harald Mikkelsen og tilføjer:
- Den store søgning til VIA gennem både kvote 1 og 2 beviser, at mange er tiltrukket af professionsbacheloruddannelserne, som bygger bro mellem læring og handling ved at veksle mellem undervisning og praktikperioder på arbejdspladser, og som giver mulighed for at sætte aftryk på samfundet.
Harald Mikkelsen påpeger, at arbejdsmarkedet i høj grad efterspørger professionsbachelorer, fordi de efter endt uddannelse har de faglige kompetencer, som arbejdsgiverne har brug for både nu og i fremtiden.
Med det store antal ansøgninger kan Danmarks største professionshøjskole allerede nu konstatere, at der vil blive fyldt op på næsten alle stole på langt de fleste af institutionens 45 forskellige uddannelser efter sommerferien.
VIA forventer i 2017 at optage godt 6.500 nye studerende.
De største fald i antal ansøgere her i landsdelen har professionsbacheloren i offentlig administration i Viborg og pædagoguddannelsen i Holstebro oplevet. I år søgte 52 ind på offentlig administration, hvilket svarer til et fald på 25,7 procent, men pædagoguddannelsen fik 376 ansøgninger svarende til et fald på 16,3 procent.
Men nogle uddannelser har oplevet en stor stigning i antal ansøgere. Sidste år søgte 59 ind på uddannelsen til bygningskonstruktør i Holstebro, mens antallet af ansøgninger i år kom op på 81. Det svarer til en stigning på 37,3 procent. Også flere har søgt ind på uddannelsen til socialrådgiver i Holstebro. Sidste år søgte 318 ind, i år var det 357 - det svarer til en stigning på 12,3 procent.
Ansøgerne får den 28. juli besked på e-mail og i e-boks, om de er blevet optaget på deres drømmeuddannelse.