Psykiatrien tilbyder krisehjælp til minkavlere og deres ansatte

Region Midtjylland tilbyder nu psykologisk krisehjælp til minkavlere og deres ansatte, efter regeringen har valgt, at alle mink skal aflives.

Mennesker i rumdragter er ikke et særsyn længere på landsdelens minkfarme, hvor tusindvis af dyr bliver aflivet.
Mennesker i rumdragter er ikke et særsyn længere på landsdelens minkfarme, hvor tusindvis af dyr bliver aflivet.
Foto: Mads Claus Ramussen / Ritzau Scanpix

Når et livsværk går under, alle ens mink skal aflives og det kan være svært at forestille sig en ny fremtid, så kræver det hjælp.

Den situation er der lige nu hundredevis af minkfarmere her i landsdelen, som står i. Men nu vil Region Midtjylland tilbyde dem krisehjælp.

- Minkavlerne og deres ansatte er i en helt ekstraordinær situation, hvor de mister deres levebrød på meget kort tid. De er under ekstremt pres. Derfor vælger vi at aktivere vores psykosociale beredskab, så vi kan støtte bedst muligt op om kommunernes indsats overfor de berørte borgere i denne ulykkelige situation, siger sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Midtjylland, Claus Lassen Graversen i en pressemeddelelse.

11:09
Minkavlere skal starte forfra efter regeringen har besluttet at aflive alle mink efter fund af muteret coronavirus:

Hjælpen skal ses som et supplement til de enkelte kommuners støtte til minkavlerne, og som et beredskab der hurtigt kan rykke ud.

Region Midtjylland har psykiatriske sygeplejersker, psykologer og psykiatere både i Herning og Aarhus, der med kort varsel kan komme ud og tilbyde krisehjælp. 

Lige nu knokler minkavlerne med at nå at få aflivet deres dyr, inden den 14. november. Når de det, får de en ekstra tempo-bonus på 20 kroner per mink.