Arbejdsmiljørepræsentant: Panorama Mad og Vin har gennemgået positiv udvikling
Restaurant Panorama Mad og Vin har gennemgået en udvikling og er i dag en god arbejdsplads, lyder det.
Der har været episoder på restaurant Panorama Mad og Vin, der af den enkelte kunne opfattes som grænseoverskridende.
Det erkender arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tjener på restaurant Panorama Mad og Vin gennem flere år Stefan Nørgaard, der samtidig understreger, at restauranten har gennemgået en udvikling.
- Der har været kontante udmeldinger. Men det, jeg har set og hørt, kan jeg ikke afvise, at nogle har opfattet denne kommunikation som grænseoverskridende, skriver han i en mail til TV MIDTVEST.
Han har indvilget i at give sit syn på sagen, efter TV MIDTVEST onsdag kunne fortælle, hvordan 20 tidligere ansatte på restauranten i hårde vendinger kritiserer den ledelsesstil, de har oplevet under Jesper Panoramas ledelse.
De ansatte dækker over alt fra opvaskere, tjenere og kokke til tidligere køkken- og restaurantchefer, der har været ansat fra restaurantens start i 2018 til i år.
De fortæller samstemmigt om en "frygtkultur", hvor råb foran kollegerne blev brugt som et ledelsesværktøj.
TV MIDTVEST har talt med Stefan Nørgaard ad flere omgange. Han har ønsket at medvirke gennem skriftlige citater sendt til TV MIDTVEST på baggrund af en længere snak, hvor han blev præsenteret for den kritik, som de tidligere ansatte kommer med.
TV MIDTVEST har valgt at acceptere de skriftlige svar, da vi ønsker at belyse udviklingen i Jesper Panorama Pedersens ledelsesstil gennem nuværende ansatte.
Stefan Nørgaard har været arbejdsmiljørepræsentant på restauranten de seneste par måneder, men han har været tjener på fuld tid på restauranten siden 2020.
- Der har også været episoder, hvor enkelte medarbejdere har følt, at kommunikationen har været uberettiget hård. Men når de efterfølgende sagde det til Jesper (Panorama Pedersen, red.), var han ikke bleg for at sige undskyld, skriver han.
Stefan Nørgaard fortæller videre, at restauranten har gennemgået en "positiv udvikling", siden den rykkede til en prominent placering på Torvet i Silkeborg i 2020:
- Denne del gælder også på det ledelsesmæssige. Panorama har fået oparbejdet et koncept og en struktur med faste rammer. Og det har tidligere og nuværende fællesskaber været med til at udvikle, skriver han.
Jesper Panorama Pedersen har ikke ønsket at medvirke i et tv-interview – men i en skriftlig udtalelse skriver han blandt andet, at han mener, at størstedelen af medarbejderne har været glade for ledelsesstilen på restauranten.
Han forklarer også, at han har hævet stemmen over for nogle få ansatte, og at der i perioder har været pres på arbejdskollektivet.
Jesper Panorama Pedersen fortæller desuden, at der er blevet flyttet flere ledelsesopgaver fra ham over på nogle mellemledere – ændringer, der er blevet lavet for at forbedre arbejdsmiljøet.
Arbejdsmiljørepræsentant Stefan Nørgaard fortæller, at Panorama i dag er en attraktiv arbejdsplads.
- Men bottom line er, at det gennem tiden har udviklet sig til at være en rigtig god arbejdsplads og for flere har det altid været det. Der er blevet sat mere fokus på de enkeltes behov og blevet taget hånd om givne episoder, skriver han.
Stefan Nørgaard har skrevet et længere Facebook-opslag, hvor han uddyber sit perspektiv på historierne om Panorama Mad og Vin.