Længere ventetid ved lægevagten kan blive en realitet
Regionsrådet vedtager model for fremtidens lægehjælp om natten til borgerene.
Midt- og vestjyderne kan risikere længere ventetid, hvis de skal tilses om natten af lægevagten. Det kan være en af konsekvenserne, når Region Midtjylland i fremtiden overtager natteordningen for lægevagten.
I en pressemeddelelse skriver Region Midtjylland, at regionsrådet nu har vedtaget en model for, hvordan den fremtidige lægevagt kommer til at se ud.
- Jeg er glad for, at vi nu har en model, der sætter rammerne for arbejdet frem mod opstarten næste år, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).
Der kommer til at være et stort fokus på at udbrede videokonsultationer, så man undgår flere af de ressourcekrævende fysiske konsultationer. Antallet af lægebiler, der står for de fysiske konsultationer, vil da også blive halveret.
Det kan betyde, at borgere i den akutte natordning kan opleve længere ventetid på en natkonsultation eller sygebesøg i hjemmet end i den nuværende ordning, skriver regionen.
Nyt tilbud åbner i Gødstrup
I fremtiden vil der være to fysiske konsultationssteder i Region Midtjylland i tidsrummet 23-08.
Indtil videre er der kun det ene ved Aarhus Universitetshospital, men med den nye ordning åbner et fysisk natkonsultationssted på Regionshospitalet Gødstrup.
Hvordan ordningen helt præcist kommer til at se ud afhænger blandt andet af mulighederne for rekruttering af personale, skriver Region Midtjylland.
- Nathjælpen løser som den eksisterende lægevagtsordning en vigtig opgave med at sikre borgere med akut ikke-livstruende sygdom eller skade behandling og rådgivning, når egen læge holder lukket. Derfor er det vigtigt, at vi har en velfungerende ordning, siger Anders Kühnau i pressemeddelelsen.
Ved rekrutteringsudfordringer har regionsrådet gjort det muligt løbende at regulere på antallet af fysiske konsultationssteder og åbningstider.