Partier vil have de ældste elever tilbage på skolebænken hurtigst muligt
Venstre, SF og Radikale Venstre mener, at de kommuner, der kan, bør åbne for undervisning for de ældste elever.
Selvom skolerne er åbnet for de yngste, så sidder de ældste elever stadig derhjemme og modtager fjernundervisning.
Men Venstre, SF og Radikale Venstre mener nu, at man bør se på, om de ikke kan få lov til at komme tilbage på den fysiske skolebænk.
Kristian Jensen (V), der er medlem af børne- og undervisnigsudvalget siger til TV MIDTVEST:
- De her elever har bidt tænderne sammen og undværet deres skole og venner i næsten to måneder. Hvis skolerne har muligheden for at hjælpe de unge videre, så bør de gøre det. Jeg synes, de unge har klaret sig fantastisk og skal have kæmpemæssig ros for det. Derfor fortjener de også, at vi gør alt for at give dem muligheden for at komme tilbage.
Ifølge Altinget foreslår partierne, at så mange som muligt af eleverne fra 6. til 9. klasse kan komme tilbage i klasselokalerne, hvis kommunen ønsker det, og hvis man lokalt på skolen kan leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger, der skal mindske smittespredningen af covid-19.
- Selvfølgelig skal vi holde øje med det generelle smittetryk, men man behøver ikke at vente på, at alle skoler er klar. Der må også være mulighed for lokale løsninger, siger Radikales undervisningsordfører, Anne Sophie Callesen til Altinget
Differentieret genåbning
Det næste stadie af genåbningen er sat til at ske den 10. maj, men hos Venstre mener de ikke, at man behøver at vente på en fælles plan.
- Det kan ikke være sådan, at fordi vi ikke kan hjælpe alle, så må vi ikke hjælpe nogen. Jeg tror, at de skoler med større udearealer, der kan lave alternative løsninger, har bedre mulighed for at åbne, og de ligger mere i Midt- og Vestjylland, så jeg tror ikke, det bliver en Københavnerløsning, siger Kristian Jensen.
SF håber også, at man kan finde en fleksibel løsning, når det kommer til genåbningen for de ældre elever.
- Vi foreslår en fleksibel genåbningslov, så de skoler og kommuner, der føler sig klar, kan begynde at åbne nogle timer eller dage om ugen - eller på forskudte tidspunkter. Mange kommuner har givet udtryk for, at det er muligt, siger SF's uddannelsesordfører, Jacob Mark til Altinget.