Købte 3-stjernet salami på tilbud: - Folk kunne spejle sig i Lars Larsen
Lars Larsen var en succesrig erhvervsmand, men han var samtidig et symbol på mådehold og vigtigheden af hårdt arbejde.
Lars Larsen var meget mere end en kendt dynekonge med gode tilbud. Han var et vigtigt eksempel for os alle sammen. Det fortæller chefredaktør på Midtjyllands Avis, Hans Krabbe.
- Han udlevede den amerikanske drøm, og han er et eksempel på, at man kan komme langt, hvis man er klar til at arbejde hårdt for det, siger Hans Krabbe.
Mandag morgen sov Lars Larsen stille ind. Det skete godt to måneder efter han trådte tilbage fra posten som bestyrelsesformand i Jysk på grund af leverkræft. Livsværket lagde han i hænderne på sønnen Jacob Brunsborg.
Ud over sin arvtager efterlader Lars Larsen sig hustruen Kristine Brunsborg, datteren Mette Brunsborg og en omfattende køreplan for Jysk i håbet om, at hans tredje hjertebarn kan fortsætte med at vokse sig større flere generationer ud i fremtiden.
Købte salami på tilbud
Midtjyllands Avis hører til i Silkeborg, hvor Lars Larsen boede mange år af sit liv. Avisens chefredaktør Hans Krabbe fortæller, at Larsen blandt silkeborgenserne især vil blive husket for sin stille facon.
- Lars Larsen formåede at blive ubegribeligt velhavende, uden at nogen så skævt til ham - og det er imponerende. Det kræver en stor evne til at navigere socialt, siger Hans Krabbe.
De 200.000 kroner, som Lars Larsen i sin tid investerede i sin sengedrøm, endte med at indbringe ham cirka 30 milliarder kroner og gøre ham til en af Danmarks rigeste mænd.
Men dyne-Larsen var samtidig kendt som en fremragende købmand, der aldrig betalte mere for noget end højst nødvendigt.
- Han fløj for eksempel ikke på business class, og han købte 3-stjernet salami på tilbud. Folk kunne identificere sig med den slags valg, og derfor følte de sig tæt på ham. I en verden, hvor vi vil have alting hele tiden, så var Lars Larsen et symbol på mådehold, og det er noget, mange kan spejle sig i, siger Hans Krabbe.
Stoltheden vil vare ved
Lars Larsen holdt sig på mange måder for sig selv. Han var ikke en type, der ofte gjorde sin entré på røde løbere, og kun ganske få kom tæt ind på livet af den store erhvervsmnd.
- Han er vellidt, fordi vi har en illusion om, at vi kender ham, men i virkeligheden kendte vi ham egentlig ikke særlig godt, siger Hans Krabbe.
Det betyder dog ikke så meget, mener chefredaktøren.
- Man skød brystet lidt frem, fordi Lars Larsen kom fra Silkeborg og var blevet til noget. Han arbejdede stenhårdt, og så stod han samtidig for nogle gode værdier. Folk var stolte af ham, og det tror jeg, de vil blive ved med at være, siger Hans Krabbe.
I 2011 lavede TV MIDTVEST et længere program med Lars Larsen, hvor han fortalte om sit liv og personlige episoder, der har præget det: