19-årig troede, han sendte billeder til en jævnaldrende – men endte med at blive afpresset
På samme dag modtog politiet to anmelder fra folk, der var blevet snydt på internettet. Pas nu på, lyder det fra politiet.
Det gik i weekenden helt galt for en 19-årig mand fra Skive, da han skrev med det, han troede var en jævnaldrende kvinde på det sociale medie Snapchat.
Kvinden fortalte ham, at hun var 19 år og fra Dallas i USA, og på et tidspunkt sendte hun ham nøgenbilleder. Det fik den unge mand til at sende nøgenbilleder retur af sig selv, fortæller politiassistent ved lokalpolitiet i Skive Niels Bach.
- I samme øjeblik, det sker, så er der maskefald, lyder det.
Pludselig krævede personen i den anden ende, at manden skulle betale cirka 200 kroner til at oprette en konto, som han så skulle sætte 500 amerikanske dollars ind på. Ellers ville billederne blive delt med hans familie og venner, lød truslen.
- Vi opfordrer til, at man ikke sender pengene, men anmelder det. Vi har dog også erfaring med, at hvis man ikke efterkommer afpressernes krav, så bliver billederne publiceret, siger Niels Bach og fortsætter:
- Men problemet er, hvis du sender pengene, så har de fat i den lange ende. Det kan ende som en evighedsmaskine.
Hvad den unge mand præcis endte med at gøre, ved han dog ikke.
Endnu en sag
Ifølge Niels Bach, så får lokalpolitiet i Skive gerne et par stykker af den her slags sager hver måned. Der er tale om en blanding af afpresning- og bedragerisager.
Det var dog ikke kun den 19-årige mand, der i weekenden måtte opsøge politiet i en sag om snyd på internettet.
Samme dag ringede en 65-årig kvinde fra Salling, fordi hun havde indset, at hun var blevet svindlet.
Hun havde over sociale medier skrevet med det, hun troede var en mangemillionær fra Kroatien, som hun følte, hun havde et forhold til.
Han havde fortalt hende, at han havde brug for hjælp til at købe gavekort til Apple, fordi han ikke kunne købe dem selv i Kroatien.
Det endte kvinden med at gøre 32 gange henover halvandet år. Hun endte med at bruge i alt 14.250 kroner. Men manden betalte hende aldrig tilbage, og hun valgte derfor at oprette sagen som bedrageri.
Der er dog ikke meget, som politiet kan gøre i sådan en sag, forklarer Niels Bach.
- Han udgiver sig for at være fra Kroatien, men kan lige så godt sidde i hvilket som helst andet land, fortæller han.
Ifølge Niels Bach, så får lokalpolitiet i Skive et par stykker af den her slags sager hver måned. Der er tale om en blanding af afpresnings- og bedragerisager.
- Jeg kan næsten ikke sige det bedre end ’lad nu være’. Lad være med at sende billeder til fremmede, som du ikke vil være bekendt at hænge derhjemme op. Hvis du er i tvivl, så lad være med at trykke på send, siger Niels Bach og fortsætter:
- Og i forhold til bedragerisagerne, så må vi konstatere, at hvis det er for godt til at være sandt, så er det nok løgn. Rigtige millionærer kan sikkert godt selv finde ud af at få et gavekort. Så lad være med at bruge tid, penge og følelser på det.