Fejl kostede medarbejder to fingre: - Alle er i chok og dybt berørte

En 34-årig mand fik fingrene i en maskine, hvor én forseelse kom til at koste to af fingrene.

Medarbejderne blev straks kørt til regionshospitalet i Viborg, fortæller politiassistent.
Medarbejderne blev straks kørt til regionshospitalet i Viborg, fortæller politiassistent.
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST

En 34-årig mand fra Salling har mistet to fingre i forbindelse med en arbejdsulykke.

Torsdag var manden på arbejde hos en stålvirksomhed i Rødding i Salling, hvor han var i færd med udføre en opgave på en såkaldt revolverbænk - en form for drejebænk med et roterende metalrør. 

Og det er den roterende bevægelse i maskinen, som resulterede i en arbejdsulykke, forklarer direktør i MT Stålindustri Kaj Jensen. 

- Problemet ligger i, at han har en monteringshandske på, og det skal man ikke ved roterende maskiner. Moderne handsker er der nitrilgummi på, og når det bliver snoet, bliver materialet voldsomt stærkt, fortæller direktøren. 

Mistede to fingre

Resultatet blev, at den 34-årige medarbejders lille- og ringefinger blev revet af ved ulykken. 

- Jeg er dybt berørt, og kollegaerne er dybt berørte. Det er et voldsom chok for alle, fortæller direktøren, som ankom samtidig med lægehelikopteren til arbejdspladsen. 

Medarbejderen blev straks kørt med ambulance til Regionshospitalet Viborg, og både politi og Arbejdstilsynet blev tilkaldt. 

Det bekræfter politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive. 

- Vi laver et øjebliksbillede, fotograferer stedet, laver gerningsstedsundersøgelse. Det underretter vi Arbejdstilsynet om, og så er det er op til dem at vurdere, om der er sket en eller anden overtrædelse, siger Niels Bach. 

Genovervejer procederer

Direktøren for stålvirksomheden, Kaj Jensen, er berørt af situationen, og fortæller, at torsdag var meget speciel. 

- Det er forfærdeligt trist. En meget mærkelig dag, og en af vores medarbejdere har også været nødt til at gå hjem, fordi sådan en oplevelse sætter sig, siger Kaj Jensen. 

Samme dag som ulykken fandt sted, var Arbejdstilsynet på besøg hos virksomheden, fortæller direktøren. Men fejlen ligger i, at medarbejderen ikke må udføre den opgave, han udførte, iført en handske, mener han. 

Ifølge ham er det også en retningslinje, som medarbejderne er fuldt bekendt med. 

Alligevel skal procedurerne omkring slibeopgaven, som medarbejderen udførte, laves om.

- Vi kommer til at gøre meget mere opmærksom på det – men udførelsen af den opgave skal vi også have kigget på. Vi har ikke været opmærksom på, at der var et problem her, men det er vi nu, siger direktøren.