Skive College vil uddanne grønne elektrikere
Vindmøllebranchen skriger på kvalificeret arbejdskraft. Skive College vil sikre fremtiden ved at uddanne specialiserede elektrikere.
I 2030 skal halvdelen af Danmarks energiforbrug dækkes af vedvarende energi.
Men vindmøllebranchen har svært ved at finde kvalificerede folk. På Skive College vil de nu give de efterspurgte kompetencer til fremtidens elektrikere.
Og Morten Christensen fra Aarhus vil gerne være én af dem.
- Jeg vil gerne ud og se verden, bruge min hænder og også bruge hjernen engang imellem, så derfor tænker jeg, at jeg vil passe godt ind her, siger han.
I dag inviterede virksomheden ALL NRG fra Skive derfor til møde om den helt nye uddannelse, der nu skal sikre fremtiden og uddanne de efterspurgte, grønne elektrikere.
Toptunede elektrikere
Vindmøllerne bliver større og større, og det samme gør mængden af teknik, der bliver puttet i dem. Derfor skriger vindmøllebanchen nu på elektrikere, der er helt skarpe på elektronikken i de høje, trevingede tårne
- Vi har brug for elektrikere, der har lyst til at arbejde med vindmøller. Nogle som kommer ud og kan mere end de almindelige elektrikere og som er lidt mere tunede og ved, hvad teknikken er bag, fortæller Esben Rocatis Nielsen, der er Servicechef hos ALL NRG i Skive.
Så nu gør Skive College altså deres elektriker-uddannelse mere branchespecifik.
Det betyder blandt andet, at de nye elektrikere både er uddannet i elektriske systemer i vindmøllerne og sikkerhed til lands og til vands.
Der er plads til 22 elever på uddannelsen, som begynder den 1. maj. Og de kan se frem til en flot løn. når de skifter skolebænken ud med et job i vindmøllebranchen.
Ifølge Skive College så tjener elektrikerne, der arbejder off shore, mellem 800.000 og 1,2 millioner kroner om året.