Fisken på disken: Turister skal lære om Hanstholm med alle sanser

De fleste ved nok godt, at fiskeriet er en stor del af Hanstholm, men meget mere ved mange nok ikke. Det vil lokale ildsjæle nu lave om på.

fisk
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

Det lugter ofte – hvis ikke altid – af fisk på havnen i Hanstholm. Det gør det netop fordi, at fiskeriet er en vigtig del af byen og dens erhverv.

Derfor vil de i Hanstholm gerne udbrede kendskabet til, hvordan fisken kommer fra havet til havnen og videre til tallerkenen. Ikke mindst nu hvor havneudvidelsen i Hanstholm til 600 millioner kroner snart står færdig.

Den udbredelse sker blandt andet gennem arrangementet Fisken på disken.

- Det er simpelthen for at udbrede kendskabet til havnen og fiskeriet og gøre det mere populært, siger Tove Skinnerup, der er frivillig formand for showroomet i Hanstholm.

Der bliver fileteret masser af fisk i Hanstholm. 
Der bliver fileteret masser af fisk i Hanstholm. 
Foto: Lasse Dieckmann, TV MIDTVEST

I første omgang kan turister og for den sags skyld fastboende i dag komme til arrangementet Fisken på disken, som lokale ildsjæle står bag. Arrangementet er dog blot starten på et større showroom, som skal tage folk med bag kulissen. Foruden at dufte til fisken, kan de mange besøgende også røre, smage og læse om havets mange delikatesser og havnens virke.

- Jeg synes, det er rigtig, rigtig fedt, at de laver sådan et arrangement her, og der er mange turister, der kan komme og se, hvordan fisken kommer fra havet til tallerkenen, siger Pernille Thomsen fra Hanstholm.

Næste opgave for de frivillige bliver at søge om fonde til yderligere udvikling af showroomet for Hanstholm Havn.