Muslim arbejder med bacon: - Man skal respektere andre ting

Ramin Mohamadi er asylansøger fra Afghanistan og muslim. Nu har han fået praktikplads på Hansthom Madbar, hvor han blandt andet arbejder med bacon

0:29

Der er travlt i køkkenet hos Hanstholm Madbar. Medindehaver Louise Møller og de ansatte er i fuld gang med at forberede dagens menuer, blandt andet husets hjemmelavede og populære baconburger.

Ramin Mohamadi er asylansøger fra Afghanistan og i praktik på Madbaren.  Han er ved at lægge skiver af bacon på en bradepande, så det kan blive stegt i ovnen.

Man kan ikke sige: - Jeg vil ikke røre ved det der

- Første gang, jeg rørte ved gris, var det ikke så rart. Men næste gang var det okay, forklarer Ramin Mohamadi, som vi har besøgt i hjemmet i Hanstholm.

Som muslim var han lidt spændt på, hvordan det ville være at arbejde med grisekød. Men han var ikke i tvivl om, at han var nødt til at gøre forsøget. For han var rigtig glad for at få tilbudt praktikpladsen. 

- Man skal respektere andre ting, og man skal kunne arbejde med alt. Man kan ikke sige, "jeg vil ikke røre ved det her" eller "jeg vil ikke arbejde med det der", mener Ramin Mohamadi og griner:

- I Kina spiser de hunde. Så synes jeg alligevel, at gris er bedre.

Ifølge medindehaver Louise Møller kunne Ramin godt have sluppet for at arbejde med baconkødet, hvis han havde insisteret. Men at han gerne vil er fint.

Lærer dansk nemmere

Ramin Mohamadi har været i Danmark i fem år sammen med sin kone Farahnaz. Sammen har parret tre børn.

Praktikpladsen på Hanstholm Madbar giver også Ramin Mohamadi langt bedre mulighed for at lære dansk. Ironisk nok har det været svært at lære, fordi Ramin er så god til engelsk.

Historien kan ses i femte afsnit af Asylansøgerne fra Hanstholm, som vi sender mandag aften på TV MIDTVEST klokken 19.30. Det kan også ses her:

8:41
 

Hvis du vil høre mere om Ramin Mohamadis historie kan du se hele serien om Asylansøgerne fra Hanstholm her.