Politianmeldt for industrispionage mod Hanstholm Havn: Nu får tidligere salgschef erstatning
Hanstholm Havn skal betale 50.000 kroner i torterstatning til den tidligere salgschef Steen Hintze, der blev bortvist og politianmeldt for industrispionage.
Det vakte opsigt da Hanstholm Havn i februar meldte havnens tidligere salgschef, Steen Hintze, til politiet for industrispionage.
I stedet for en straffesag er sagen nu endt med forlig mellem Hanstholm Havn og Djøf, der repræsenterer Steen Hintze. I følge forliget skal Hanstholm Havn betale Steen Hintze 50.000 kroner i torterstatning for krænkelse af tidligere medarbejder. Det skriver Djøf i en pressemeddelelse.
En erstatning som hovedpersonen i følge pressemeddelelsen er tilfreds med.
- Det er en yderst alvorlig sag at blive hængt ud i landsdækkende medier og politianmeldt for noget jeg aldrig har gjort, er Steen Hintze citeret for i pressemeddelelsen fra Djøf.
I følge pressemeddelelsen erkender Hanstholm Havn, "at der ikke var grundlag for beskyldningerne om industrispionage og lovbrud og dermed bortvisningen af tidligere salgschef Steen Harding Hintze."
Skiftede til konkurrent efter 27 dage
Politianmeldelsen mod den tidligere salschef kom efter et kort ansættelsesforløb.
Steen Hintze blev ansat som salgschef på Hanstholm Havn og havde første arbejdsdag den 4. januar 2021. Han nåede dog kun at være i jobbet på Hanstholm Havn i 27 dage - så sagde han sin stilling op og blev ansat hos konkurrenten Hirtshals Havn.
En måned senere, 26. februar, kom det frem, at Hanstholm Havn havde politianmeldt den tidligere salgschef for overtrædelse af loven om forretningshemmeligheder.
Hanstholm Havn anklagede Steen Hintze for at have videresendt fortrolige dokumenter til en privat gmail-adresse. Dokumenter, som i følge havnedirektøren, Nils Skeby, indeholdt blandt andet havnens udvikling, strategi og økonomi. Og som direktøren frygtede salgschefen havde tilegnet sig med henblik på at anvende det i sit nye job hos konkurrenten.
Dengang sagde havnedirektøren i Hanstholm Havn, Niels Skeby:
- Vi er dybt rystede over forløbet og er af hensyn til vores ejere og investorer nødsaget til at involvere myndighederne, sagde havnedirektør, Niels Skeby 26. februar.
Det var dog en anklage, som den tidligere salgschef Steen Hintze ikke kunne genkende.
- Jeg ser det her som en storm i et glas vand. Jeg har haft it-problemer i forbindelse med at have været hjemsendt under corona. Derfor har det været en løsning at benytte mig af en gmail, så jeg kunne udføre de opgaver jeg blev stillet, sagde Steen Hintze til TV MIDTVEST i februar.
Til TV MIDTVEST fortalte den tidligere salgschef at han aldrig havde haft adgang til fortrolige dokumenter og at han aldrig har haft "intentioner om at dele fortrolige oplysninger".
Blev bortvist fra Hanstholm Havn
Selv om både Hanstholm Havn og Hirtshals Havn er kommunalt ejede, så er det også to havne, der ligger i konkurrence med hinanden. Havnene repræsenterer hver især en række private virksomheder, der bakker op om den lokale havn og investerer i fremtig vækst.
Det var i det lys at Hanstholm Havn bortviste den tidligere salgschef, da han sagde sit job op for at skifte til konkurrenten i Hirtshals.
Selv forklarede den tidligere salgschef, Steen Hintze til TV MIDTVEST, at han var blevet tilbudt nogle bedre forhold på Hirtshals Havn.
I følge pressemeddelelsen fra Djøf, som repræsenterer Steen Hintze, betaler Hanstholm Havn "en godtgørelse for uberettiget bortvisning og 50.000 kroner i erstatning for havnens overtrædelse af databeskyttelsesreglerne og krænkende adfærd overfor den tidligere medarbejder."
- Jeg blev behandlet som en uhæderlig og gemen tyveknægt. Og det er meget, meget bekymrende, at en kommunal virksomhed - underlagt af forvaltningslovens regler - agerer på denne uordentlige måde og overtræder adskillige love, siger Steen Hintze i en pressemeddelelse fra Djøf.
TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar Hanstholm Havn og den tidligere salgschef, Steen Hintze. Det har foreløbigt ikke været muligt.