Familie blev splittet: Tvillingepar må ikke gå på samme skole som storebror

Familier fra Bjerringbro er frustrerede over skolestruktur, som for nogle giver udfordringer med at have alle børn på samme skole.

2:14
Tvillingerne er også blandt de eneste fra børnehaven, som ikke skal gå på naboskolen, så de bliver også skilt fra deres venner.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

Mikkel og Lukas er tvillinger, og til sommer skal de begynde i skole.

De bor 400 meter fra den skole, hvor storebror Oskar går. Men kan ikke få lov at starte på samme, når de bliver skolebørn til sommer.

Kriterierne for at komme foran i køen med sit ønske er ellers, at man bor tæt på den ønskede afdeling, og at man har store søskende i skolen i forvejen.

Så beslutningen er til stor frustration for forældrene.

- Vi har indrettet vores liv efter, børnene kunne gå i skole her 400 meter væk, siger Ellen Bavnild.

IMG_1912
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

De to småbrødre skal i stedet begynde på Vestre Ringvej-afdelingen i den anden ende af byen. Det er tre kilometer væk fra familiens hjem. Og hvor børnene ville kunne gå til Koldskær-skolen, som ligger 400 meter ned ad den blinde villavej, de bor på, skal de på Vestre Ringvej nu ud langs mere trafikerede veje.

- Megafrustrerende. Ja, megafrustrerende. Den der menneskelighed i skoleindskrivning. Det er svært at forstå, hvorfor det skal være sådan, siger deres mor, Ellen Bavnild.

Skolen er den samme, men ligger på to forskellige matrikler.

Men fejlen ligger hos forældrene selv, mener skolen, som har oplyst Ellen og Martin Bavnild, at de har udfyldt tilmeldingsblanketten forkert.

Anden familie fik medhold efter klage

Sabine Dyhr Pedersen stødte ind i et lignende problem, men da hun klagede til skolen fik hun lov at få sit barn flyttet.

Men hvorfor den ene af dem kunne få opfyldt skoleønsket, når den anden ikke kunne, føler de ikke, de har fået et klart svar på.

- Det er bare megameget forskelsbehandling, og ja også lidt synd for drengene, der ad omveje får at vide, at nå, der er da nogen, der er blevet flyttet. Hvorfor kan vi så ikke?, spørger Ellen Bavnild.

Skoleleder Karina Degryr har ikke ønsket at stille op til et tv-interview i dag. Hun henviser i stedet til skolens bestyrelsesformand, som har fortalt følgende til  TV MIDTVEST:

- Jeg kan godt forstå, forældrene ærgrer sig over. Det tror jeg, at vi allesammen gør. Det er også en ulykkelig situation. Det er en af de ting, vi som bestyrelse har forsøgt at bokse med, efter politikerne har besluttet, at Bjerringbro Skole fortsat skal have to matrikler, lyder det fra bestyrelsesformand Mie Tholstrup. 

Udvalgsformand Katrine Fusager Rohde ønsker dog ikke at udtale sig, før børne- og ungdomsudvalget har holdt møde onsdag. Her skal lokalpolitikere drøfte sagen fra Bjerringbro og diskutere, om folkeskoleeleverne fremover skal samles på én matrikel.

Tilbage står familien i Bjerringbro stadig med en uklar sag og stor frustration.

De håber dog, at deres opråb kan sætte skub i sagerne.

- Jeg har svært ved at tro på, at der sker en ændring nu og her for mine børn, men jeg håber virkelig, siger Ellen Bavnild.