Kinesisk kvindelandshold får håndboldlektioner i Viborg
Frem mod OL i 2020 bruger landshold Viborg som træningsbasebase halvdelen af året
Kina satser nu hele butikken på kvindelandsholdet i håndbold og har, frem mod de Olympiske Lege i 2020, Viborg som træningsbase flere måneder om året.
I dag tog kineserne hul på trænings-lektionerne i Viborg Stadionhal, hvor blandt andet liga-mandskabet fra Viborg gjorde den som effektiv sparringspartner.
Det kinesiske landshold har den tidligere Bjerringbro- og landsholdsspiller, Jesper Holmris, som landstræner. Og det er ikke mindst hans tanker om at hæve det håndfaglige niveau i Kina, der nu har ført holdet til Viborg.
Taktisk svage
- Jeg tror det er det vi har brug for, så vi kan komme et stort skridt videre. Fysisk og teknisk er de kinesiske håndboldspillere velfunderede, men rent taktisk er de ikke på niveau med f.eks. de bedste europæiske hold, siger Jesper Holmris.
Landstræneren store håb er nu, at de mange træningspas i Viborg kan ændre på det forhold, så kineserne kan få udlignet niveauforskellen.
- Kina investerer rigtig mange penge i det her. Det kan vi se på den store delegation, der er taget med til Danmark. De vil simpelthen være bedre til håndbold, og som vi ser i alle andre sportsgrene går de meget analytisk til værks i alle dele af organisationen, fortæller Jesper Holmris.
For Viborgs-spillere var dagens møde med landsholdsspillere fra Kina den første ud af formentlig mange træningskampe, som de to hold skal spille.
- Det var superfint for os, at have en god sparringspartner. Det er lidt anderledes spillestil end den vi er vant til, men de er gode til at bevæge sig og er dygtige til at dække op, siger Ann Grethe Nørgaard fra Viborg HK.
Fart og tempo
Viborg-fløjen vurderer specielt, at Viborgs kvindeligahold kan få rigtig meget ud af angrebstræningen ved at sparre med Kina.
- Vi skal blive bedre til at komme med fart og tempo i duellerne. Ellers er de bare to spillere på angriberen, fordi de er så lynhurtige, fortæller Ann Grethe Nørgaard.
Landsholdsspillerne fra Kina er fuldtidsprofessionelle og tilknyttet otte forskellige klubber i Kina.
Der er pt. ikke nogen fast liga for kvindelige håndboldspillere i landet.