For som årene gik, fandt Guf sig bedre og bedre til rette i skovens ro. Han lavede en aftale om at have adresse ved ejeren, så hans postkasse kunne stå ved vejen. Ellers kan han ikke få sin folkepension, som er hans livsnerve, når skoven ikke kan levere maden.
Han lever alene, spiser nedkørte dyr og bader i søen.
Men om natten må det primitive liv vige.
Når tusmørket falder på, forvandler skoven sig. Hver aften klokken 19.30 vækkes en summen i skovens mørke til live.
Det er en benzingenerator. Den giver bussen strøm og lys. Lyset afslører en stue på knap otte kvadratmeter. I midten troner en pille, som holder loftet. Et cafebord med to stole træder pludselig frem. Et tungt lag støv og faldne røgpartikler afslører dog, at det aldrig bliver brugt.
På væggene hænger billeder af letpåklædte kvinder, tyske slager-sangerinder og gamle venner. Rundt om dem er hundredvis af vhs-bånd og dvd-film stablet. En faldefærdig sofa står foran fjernsynet.
Midt i det hele sætter han sig. Og så sidder han der, alene i skoven, og ser tv. Han ser ’TV-Avisen’ hver aften. Det er vigtigt for ham at følge med, siger han. Han har helt styr på dansk politik. Han har også klare holdninger til præsidenterne fra Amerika og Rusland.
Nogle dage ser han film eller tv til klokken fire om morgenen.
Krepere
På trods af sit ønske om at leve alene og i pagt med naturen er Guf ikke ukendt på egnen øst for Holstebro. Der er skrevet en bog om ham, hvis første oplag er udsolgt. Han holder foredrag på biblioteker og skoler.
Han svarer på alle spørgsmål fra sine tilhørere. Han morer sig over, at børn altid stiller det samme spørgsmål.
- ”Hvor ski’er du?” spørger de mig altid om.
Svaret er ”i skoven”.
Han har nogle bekendtskaber, men han har ingen, han kalder rigtige venner. Det tror han simpelthen ikke på mere.
Snart vises en ny film om ham og hans liv på TV 2. Det har han det godt med. Han forstår godt, hvorfor hans livsform er spændende for andre.