Nu er det slut for Danmarks mindste pengeinstitut
Ved årsskiftet vil Danmarks mindste pengeinstitut være fortid. Fjaltring-Trans Sparekasse kan ikke længere følge med de stadigt skrappere tilsynskrav.
Når 2017 bliver til 18, vil Danmarks mindste pengeinstitut være fortid. Fjaltring-Trans Sparekasse ved Lamvig kan ikke længere følge med de stadigt mere skrappe tilsynskrav.
- Vores store byrde med indberetninger, det giver ikke nogen værdi på bundlinjen, og vi skal løbe rigtig stærkt, siger Anni Skaaning, der er direktør i Fjaltring-Trans Sparekasse.
Sparekassen bliver stillet de samme krav som landets største banker af finanstilsynet. Det drejer sig blandt andet om indberetninger og dokumentation.
- Man kan sige, når vi når dertil, hvor vi synes, at indbretninger tager mere tid end den daglige sparekassedrift, så er det jo tid til at tænke på sparekassens fremtid, siger direktøren.
I dag driver Anni Skaaning og Birthe Duelund Sparekassen på deltid. Det koster dem 200.000 kroner om året at betale to revisorer for at klare arbejdet ved siden af den daglige drift.
Borbjerg Sparekasse ved Holstebro blev i 2016 kåret som Danmarks sundeste bank. Også her mærker man til de skærpede krav.
- Der kommer flere krav, som vi skal bruge mere tid på og dermed også flere omkostninger. I sidste ende er vi nødt til at vælte dem over på kunderne i form af gebyrer eller rentemarginal, siger Mogens Christensen,
direktør i Borbjerg Sparekasse.
Det er dog ikke helt slut med at gå i Sparekassen på Fjaltring friskole. Stadil Sparekasse har tilbudt at overtage kunderne på samme vilkår, og efter planen vil de fortsat holde åbent i Fjaltring.
De kunder, der følger med over i Stadil Sparekasse, er inviteret til informationsmøde i september.