Tænd ovnen på 200 grader. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det når at få stuetemperatur, når du skal i gang med at lave dejen.
Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, så kornene bliver skilt ad.
Rør det hjemmelavede vaniljesukker sammen med sukker og det bløde smør i en skål. Rør ægget i. Bland hvedemel og mandelmel godt og ælt det i dejen.
Du kan købe mandelmel færdiglavet, eller du kan blende hele mandler helt fint.
Kom dejen i en stofsprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den ud i passende, ens kranse på en bageplade med bagepapir. Der må gerne være godt med mellemrum mellem lægerne, da de flyder ud, når de bliver bagt.
Bag vaniljekransene i ovnen i ca. 10-12 minutter, eller til de er let gyldne. Lad småkagerne køle af på en bagerist inden du kommer dem i en lukket beholder.