Nu får betjente kameraer på kroppen

På forsøgsbasis får motorcykelbetjente en ny tilføjelse til deres uniform.

Det er som udgangspunkt kun betjente på motorcykel, der skal bærer krops- og hjelmkamera.
Det er som udgangspunkt kun betjente på motorcykel, der skal bærer krops- og hjelmkamera.
Foto: Rådet For Sikker Trafik

Politibetjente hos Midt- og Vestjyllands Politi skal fremover bære krops- og hjelmkamera. I første omgang bliver det betjente på motorcykel, der får lov at afprøve den nye form for overvågning.

I alt er fem politikredse med i det nye eksperiment, der skal hjælpe med at styrke trygheden for de danske betjente, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Det er et vilkår i politiarbejde, at et møde med en borger kan ende med en uoverensstemmelse. Vi ser det helt klart som en mulig styrkelse og tryghed i vores arbejde, at vi nu får en solid dokumentation både i billede og lyd for, hvad der bliver sagt og gjort, siger leder af operativ færdsel hos Midt- og Vestjyllands Politi, politikommissær Jørgen Christensen, i pressemeddelelsen.

Tilbage i 2021 afprøvede politiet et lignende projekt, hvor fokus lå på de juridiske retningslinjer ved brugen af kameraerne i praksis. 

Krops- og hjelmkameraerne er blevet brugt til større indsatser som fodboldkampe eller demonstrationer, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i pressemeddelelsen. 

Nu skal de i brug hos ni midt- og vestjyske politibetjente.

1:41
Hør lederen af operativ færdsel ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jørgen Christensen, fortælle om det nye kamera.

- Vi er glade for at få lov til at arbejde med et nyt værktøj på uniformen. Forhåbentlig kan det lette en del af vores arbejde og samtidigt styrke bevisførelsen i sagerne, siger politikommissær Jørgen Christensen i pressemeddelelsen.

Politiet oplyser, at krops- og hjelmkamera ikke bruger ansigtsgenkendelse, samt at det videomateriale, som ikke bliver brugt til retsforfølgelse eller bevismateriale, vil blive slettet efter 30 dage.