Marlene har grædt hele natten: Ansvaret for hendes søns død er placeret, men hun er stadig frustreret

Et behandlingscenter nær Viborg er blevet dømt for uagtsomt manddrab, men den afdødes mor er ikke tilfreds med sagens forløb.

Marlene Nielsen kan nu kun besøge sin søn ved hans gravsted.
Marlene Nielsen kan nu kun besøge sin søn ved hans gravsted.
Foto: Michael Aarup, TV MIDTVEST / Privatfoto

I fire år har Marlene Nielsen kæmpet for at få ansvaret for hendes søns død placeret et sted, og nu er det endelig sket.

Behandlingscenter Tjele erkendte mandag i retten, at der blev begået en fatal fejl, da den dengang 25-årige Malik Mads Rohdemejer døde på Tjele Søgården efter at have fået noget forkert medicin.

- Jeg kørte hjem fra Retten i Viborg med en mærkelig fornemmelse.

- Der er noget uforløst, som nager mig efter retssagen, siger Marlene Nielsen til TV MIDTVEST.

Malik Mads Rohdemejer var på behandlingscenteret, fordi han var havnet i et stofmisbrug, som han skulle have hjælp til at komme ud af. Men i juni 2020 døde han, mens han opholdt sig på Tjele Søgården.

Obduktionsrapporten viste senere, at dødsårsagen var en forgiftning af metadon og klopoxid, som en medarbejder på behandlingscenteret ved en fejl havde givet ham, har TV MIDTVEST tidligere beskrevet.

Og i fire år har Marlene Nielsen fastholdt, at Tjele Søgården ikke gjorde nok for at hjælpe Malik Mads Rohdemejer, efter fejlen blev opdaget. Og det giver behandlingscenteret hende nu ret i.

- Vi er ufatteligt kede af det.

- Der er begået fejl. Det har vi hele tiden erkendt. Han skulle være sendt på sygehuset, da det blev opdaget, at han havde fået den forkerte medicin. Vi er oprigtigt kede af, at det ikke skete, siger centerleder Jan Meincke til TV MIDTVEST.

Først efter 3,5 år blev behandlingscenteret i januar i år tiltalt for uagtsomt manddrab, som det nu også er dømt for. Sagen har trukket ud i alt for lang tid, konkluderede Statsadvokaten i Viborg tilbage i november sidste år.

- Jeg finder efter omstændighederne, at sagsbehandlingstiden hos Midt- og Vestjyllands Politi har været urimelig lang. Dette beklages, skrev Dorthe Møller Andersen, der er specialanklager hos Statsadvokaten i Viborg, dengang i en mail til Marlene Nielsen.

Oprindelig skulle sagen mod behandlingscentret så have været behandlet ved to retsmøder i november, men efter Tjele Søgården for nylig erkendte at have skyld i sagen, blev der berammet et enkelt retsmøde mandag i stedet, skriver TV 2.

- Vi vil bare gerne have sagen lukket. Både af hensyn til os selv og af hensyn til familien. Det har været forfærdeligt for alle, siger Jan Meincke fra Tjele Søgården.

Dommen til behandlingscenteret lyder på 80.000 kroner fordelt på 20 dagbøder på 4000 kroner.

- Vi skal være tilfredse med bødestraffen. Jeg fik at vide, at loftet var 100.000 kroner, så den kunne ikke være blevet meget højere, siger Malik Mads Rohdemejers mor.

Men selvom Tjele Søgården nu er dømt for uagtsomt manddrab og har fået en stor bøde, kan Marlene Nielsen ikke finde ro i det punktum, der nu er sat. Her dagen efter dommen er hun helt opløst i tårer.

- Det piner mig meget, at lægen, der havde ansvaret for Malik, aldrig blev dømt. Han kunne ikke sigtes, fordi tidsfristen på to år blev overskredet, mens sagen lå hos politiet. Det er skræmmende, at det kan ske, siger hun.

Retten afviste, at behandlingscenteret skal betale 100.000 kroner i erstatning, som familien ellers havde stillet krav om.