Michael har samlet hundredvis af underskrifter i protest mod gymnasieregler
Mandag skal Michael Wiese blandt andre mødes med formanden for regionsrådet.
En togtur over Holstebro med endedestination i Struer.
Det er dét, Mathilde Thusgård Wiese fra Aulum er stillet i udsigt, hvis hun vil i gymnasiet efter sommerferien.
Hun er én af flere unge i Herning Kommune, der har fået nej til at gå i Herning Gymnasium. I stedet er de blevet sendt udenfor kommunens grænser, da Herning Gymnasium har fået afslag på ønsket om at oprette en ekstra klasse.
I stedet bliver eleverne sendt til det nærmeste gymnasium målt ud fra transporttid.
- Jeg er ikke den eneste, der synes, at det er helt hen i skoven, siger Michael Wiese, der er far til Mathilde Thusgård Wiese.
I frustration over sin datters afslag besluttede familiefaren at oprette en underskriftsindsamling med det formål at sikre, at unge kan blive optaget på et gymnasium i deres hjemkommune.
Søndag aften har han indsamlet den sidste underskrift og sendt dem til samtlige byrådsmedlemmer i Herning Kommune og undervisningsordfører på Christiansborg. I alt er det blevet til 1535 underskrifter.
- Det viser mig, at jeg har en grund til at råbe op. Der sidder 1534 andre, der synes, det er dybt godnat, siger han.
Rejser regionen rundt med underskrifter
De mange underskrifter skal nu afleveres til Momme Mailund, der er rektor på Herning Gymnasium og formand for Fordelingsudvalget.
I løbet af mandagen går turen også til Aarhus, hvor Michael Wiese efter aftale vil aflevere de mange underskrifter til regionsrådsformand Anders Kühnau (S).
I forbindelse med besøget vil regionsrådsformanden også blive præsenteret for 18 individuelle klager, som Michael Wiese har indsamlet.
- Hvad gør man ikke for at lave lidt larm? Jeg har bestemt mig for at give lidt ekstra ved at møde op, siger Micahel Wiese.
Senere venter også et besøg i Lemvig hos venstremanden Bent Graversen, der er formand for Udvalg for Regional Udvikling.
- Det er et spørgsmål om hvem, der tager ansvaret. Jeg har tænkt mig at spørge dem alle. Hvad er næste skridt?, siger Michael Wiese.
Har ikke taget snakken
Siden begyndelsen på underskriftsindsamlingen har Michael Wiese også fået kendskab til flere forældre i andre dele af landet, der står i samme situation som ham og datteren Mathilde.
Han fremhæver samtidig, at flere blå partier på Christiansborg truer med at lave om på nye fordelingsregler, som ellers er en del af ny aftale for gymnasieområdet.
- Den aftale, der ligger nu, kan gymnasieeleverne ikke være tjent med. Den har simpelthen vist sig at rumme for mange negative elementer, og derfor støtter vi den ikke længere, siger Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, til Berlingske.
I Aulum har familien Wiese i mellemtiden sat deres lid til, at de regionale politikere har i sinde at ændre deres beslutning.
- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er lidt egoistisk. Jeg tænker først og fremmest på min datter, men jeg vil også sige, at jo mere, jeg har sat mig ind i sagen, så rører det mig, at alle de unge fra Herning Kommune bliver afvist.
Faren indrømmer samtidig, at familien ikke har taget stilling til, hvordan den forholder sig til, at datteren kan ende i Struer.
- Jeg klamrer mig til det lille bitte håb. Derfor har vi tænkt, at vi ikke ville tage snakken endnu, siger Michael Wiese.