Hård straf til 19-årig: Narrede 40 personer som "bankbud"
19-årige Oliver Lund Vestergaard er torsdag blevet idømt tre års ubetinget fængsel ved Retten i Viborg, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.
Den 19-årige mand er dømt i en sag om bedrageri, databedrageri og forsøg på bedrageri.
Der er tale om en stribe af de såkaldte ”bankbudssager”. Den 19-årige er således dømt for at lokke hævekort, koder og i nogle tilfælde kontanter fra omkring 40 forskellige forurettede. Det lykkedes ham at bedrage sig til i alt cirka 700.000 kroner.
Anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Emil Nyborg, erklærer sig tilfreds med afgørelsen, som han kalder for en hård dom.
- Det er det på grund af de typer af kriminalitet, der er tale om, siger han.
Anklageren henviser til, at der i straffen også indgår et røveriforhold.
- Jeg er tilfreds med, at retten har udmålt en streng straf i sagen og set med samme alvor på den her type kriminalitet, som politiet og anklagemyndigheden gør. Bedragerierne er bevidst rettet mod ældre medborgere og er med til at svække tilliden til banker og pengeinstitutter, udtaler anklager Emil Nyborg.
Han fortæller, at den 19-årige mand udbad sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen. Under betænkningstiden vil han sidde varetægtsfængslet.
Bedragerierne, som han nu er dømt for, er begået sammen med to andre personer, hvoraf den ene i december sidste år fik en straf på ét år og tre måneders fængsel. Den tredje person er sigtet i en sag for sig.
Begået mange forskellige steder
De mange bedragerier er begået en lang stribe forskellige steder i Jylland. Blandt andet i Kjellerup, Silkeborg, Ringkøbing, Skals, Brande, Grønbjerg, Aulum og Nykøbing.
Den 19-årige mand blev desuden dømt for en række overtrædelser af færdselsloven og lov om euforiserende stoffer.
Midt- og Vestjyllands Politi er godt tilfredse med, at der nu er faldet endnu en dom i en ”bankbudssag”.
- Hurtig og målrettet efterforskning er afgørende i den her type sager. Når der løbende falder domme, og når vi har flere sager på vej mod domstolene, så er det også fordi, vi efterforskningsmæssigt har et fokus på området og har godt fat, udtaler politikommissær Susanne Kiel Nielsen.
Hun er leder for afdelingen for økonomisk kriminalitet.