Kort nyt
Politiet advarer om "mistænkelig adfærd" på rastepladser
Der er grund til at være påpasselig, hvis en ukendt vinker dig ind på en rasteplads. Det kan nemlig være med svindel eller tyveri for øje.
Sådan lyder advarslen fra politikommissær Bjarne Askholm fra lokalpolitiet i Ringkøbing, efter flere borgere i weekenden har anmeldt en mistænkelig adfærd på en rasteplads ved Holstebromotorvejen.
- To borgerer ringer ind og fortæller, at der holder en mand i en sølvgrå BMW på bulgarske plader og vinker folk ind til sig for at spørge efter brændstof. Men de har ikke indtryk af, at det faktisk er brændstof, han mangler, for efterfølgende beder han dem om at veksle nogle penge for ham, fortæller Bjarne Askholm.
- Det er et klart forsøg på snyd eller tyveri, siger han.
Regionshospital modtager millionbeløb
3,5 millioner kroner er på vej til Regionshospitalet i Gødstrup, hvor forskere skal undersøge, hvad der virker, når stressramte vender tilbage til arbejdsmarkedet.
Det skriver hospitalet i en pressemeddelelse.
Pengene kommer fra Arbejdsmiljøforskningsfonden og vil involvere data fra mere end 30.000 personers forløb.
Projektet starter i foråret og ledes af ph.d. Morten Vejs Willert.
Nyt uheld på Holstebromotorvejen
En lastbil og en personbil er endt i et uheld her til morgen på Holstebromotorvejen i sydgående retning.
Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Viggo Rækby.
- Vi har patruljer på vej derud, så vi har ikke selv øjne på det endnu, fortæller vagtchefen og tilføjer:
- Umiddelbart er en person kommet lettere til skade.
Uheldet er sket mellem afkørsel 21 og 22, og vagtchefen oplyser, at der kan være trængt med at komme forbi. Han anbefaler derfor, man kører en anden vej.
Starter dagen med slud og tøsne
Du kan støde på slud og tøsne på vej på arbejde, hvis du bor i den østlige og nordlige del af landsdelen, men vejret klarer op i løbet af dagen.
DMI forventer en dag med enkelte regnbyger og et hej til solen hen på eftermiddagen.
Temperaturerne ligger mellem to og fem grader med skiftende vind. Hen på eftermiddagen tager vinden til og bliver let til frisk fra sydvest og vest.
Aftenen byder på regnbyger med stedvis hård vind ved Vestkysten.
Stort oprydningsarbejde efter ulykke er overstået
Rute 18, Holstebromotorvejen fra Herning til Holstebro, der i nat var påvirket af et større oprydningsarbejde efter en alvorlig ulykke, er igen farbar.
Det fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Viggo Rækby.
- Der har været store skader på bilerne, som skulle køres væk, og så har der været en del olie på vejen, forklarer vagtchefen.
Vejen har været ryddet siden klokken 02:00 i nat.
En 41-årig mand fra Herning og en 34-årig mand fra Silkeborg døde som følge af ulykken.
Familierne er underrettet.
De små landsbyer har det svært, men bankerne vil ikke låne penge til huskøb
Louise Markfoged Madsen og Peter Nyby var heldig at have hendes forældres penge i ryggen, da banken sagde nej til huskøb. De forstår ikke, hvorfor det skal være så svært at bosætte sig i de små samfund.
To personer døde i trafikulykke
Onsdag aften er en 41-årig mand fra Herning og en 34-årig mand fra Silkeborg afgået ved døden efter et frontalt sammenstød på Rute 18 Holstebromotorvejen fra Herning mod Holstebro.
- Ifølge vidner laver en af bilerne en overhaling, og så rammer de frontalt ind i hinanden, oplyser Jens Claumarch, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.
En bilinspektør er på vej til stedet for at gøre det muligt at genskabe et hændelsesforløb. Det gøres blandt andet ved at kigge på skaderne på bilerne, mærke på asfalten og kigge på speedometeret.
Der er et stort oprydningsarbejde på stedet, og politiet forventer, at trafikken vil være påvirket i flere timer endnu. Der vil være helt spærret for trafik i begge retninger mellem afkørsel 15 Herning Nord og afkørsel 17 Tjørring ind til ud på natten.
Politiet oplyser, at familierne er blevet underrettet.
Fire gode råd ved glatte veje
Torsdag morgen forventes der sne flere steder i Midt- og Vestjylland, og det kan give glatte veje.
Vejdirektoratet har delt fire gode råd, der er vigtige, når du bevæger dig ud i trafikken.
To biler er kørt frontalt sammen - vej spærret i flere timer
Motortrafikvejen rundt om Herning i forbindelse med Holstebromotorvejen er lige nu er spærret, fordi to biler er kørt frontalt sammen.
- Det er en alvorlig ulykke, oplyser Jens Claumarch, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.
Der er helt spærret for trafik i begge retninger mellem afkørsel 15 Herning Nord og afkørsel 17 Tjørring. Politiet forventer, at der vil være spærret i mange timer endnu.
- Dem, der kan vende, kan lige så godt gøre det, siger Jens Claumarch.
Politi og redning er på stedet.
Opdateres...
Herningenser kom helt tæt på Trump
Bjarne Jørgensen tog i sidste uge til USA for at overvære stemningen, da Donald Trump blev indsat som præsident.
Og han fik noget for pengene. For ved et tilfælde endte han så tæt på Donald Trump, at han fik øjenkontakt med præsidentens sikkerhedsfolk.
Regning for minksager stiger med en halv milliard
Tidsforbruget per sag i Minksekretariatet, som behandler erstatningssagerne, har vist sig at være højere end forventet. Det skriver Ritzau.
Derfor har transportminister Thomas Danielsen (V) anmodet Folketingets Finansudvalg om at godkende en ekstra bevilling på 530 millioner kroner til Minksekretariatet i 2025.Det fremgår af et aktstykke sendt til Finansudvalget.
Over halvdelen af det ekstra beløb skal dække personaleomkostninger og lønninger i sekretariatet. Ifølge aktstykket kræver erstatningssagerne for minkavlerne "et markant højere detaljeringsniveau" end almindelige ekspropriationssager.
Samtidig er der usikkerhed om, hvorvidt den ekstra halve milliard kroner er tilstrækkelig, da tids- og ressourceforbruget i sekretariatet stadig er svært at forudsige.
Op mod 100 traktorer i demonstration
Onsdag eftermiddag er op mod 100 traktorer samlet til demonstration i Skjern. Det fortæller Jens Claumarch, der er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.
Det er gruppen NoFFF, der har arrangeret demonstrationen, som har til formål at demonstrere mod regeringens planer om en grøn omstilling af landbruget.
NoFFF står for No Farmers, No Food, No Future - eller på dansk ingen landmænd, ingen mad, ingen fremtid.
Kvinde i centrum for knivdrama vidnede i retten
To mænd er tiltalt for drabsforsøg, efter de ifølge politiet stak to brødre med kniv. I dag forklarede et af de mest centrale vidner sig i retten.
Kvinden forklarede, at hun først var kærester med den 30-årige mand, som senere endte i livsfare på grund af knivstik. Et par måneder senere – i oktober 2023 – blev hun kærester med den 21-årige mand, som nu er den ene af de to tiltalte i sagen.
Hun sagde, at hun havde slået op med den 30-årige først, men erkendte, at han nok ikke helt delte opfattelsen af, at de var gået fra hinanden. Derfor blev ekskæresten vred, da han fandt ud af, at hun var taget på ferie med sin nye kæreste.
Risiko for glatte veje
Et snevejr er på vej ind over Danmark, og lige nu viser prognoserne, at der vil falde mellem to til fem centimeter sne i store dele af Midt- og Vestjylland i løbet af torsdag morgen og formiddag. Det skriver TV 2 Vejret.
Hvis du skal ud at køre torsdag morgen, så kør i god tid og vær opmærksom. Snevejret kan give risiko for sneglatte veje i morgentrafikken.
Næsten alle byens indbyggere siger ja - kommunen siger nej
Borgerne vil have en Rema 1000 i Hammershøj. Men Viborg Kommunes tekniske udvalg og byrådet siger nej til at igangsætte en undersøgelse af muligheden.
Mandag mødtes over 400 borgere så for at tale videre om projektet. Her svarede 92 procent, at de er positivt stemt.
Netværk af sensorer skal forhindre cyberangreb på vandværker
Danske vandværker og spildevandsselskaber trues i stigende grad af skruppelløse cyberkriminelle.
Det er vurderingen hos Center for Cybersikkerhed i en ny rapport, der udkom onsdag.
Netop cyberkriminalitet er et emne, der er rykket helt op på dagsordenen i vandsektoren, forklarer projektleder for it-sikkerhed Peter Mortensen fra brancheorganisationen Danva.
- Det er helt klart noget, vi arbejder mere med og forsøger at gardere os imod. Blandt andet via SektorCert-samarbejdet, fortæller han.
SektorCert er et cybersikkerhedscenter, der overvåger internettrafikken for eksempelvis vandværker og energiselskaber.
- Her sættes der sensorer op, der i realtid overvåger den indgående internettrafik. Så bliver datastrømmen overvåget centralt, og vi får besked, når der sker angreb eller forsøg på angreb, siger Peter Mortensen.
Truslen om cyberkriminalitet mod vandsektoren vurderes af Center for Cybersikkerhed som "meget høj".
Mor forventer, at Trump vil fylde
Mor Kathrine Holmboe oplever, at krig, Ukraine og Rusland fylder ved middagsbordet.
Nu forventer struerboen, at Donald Trumps indtog i Det Hvide Hus blive et nyt emne for datteren på seks år.
Avanceret maskine blev leveret
Onsdag fik Viborg Dyrehospital leveret en spritny MR-scanner, som er den mest avancerede i Danmark.
Biljagt endte med et brag
Vangvedvængets VVS i Voel ved Silkeborg havde natten til onsdag besøg af ubudne gæster.
Virksomhedens ejer Leif Vingborg Kristoffersen fik besked om det gennem firmaets alarmsystem omkring 03.40, og inden længe var han pludselig med i en vild biljagt, da han satte efter tyvenes varebil.
Den endte dog brat, da varebilen røg i bakgear og smadrede ind i fronten på Leif Vingborg Kristoffersens bil.
- Jeg troede, vi skulle videre fremad, men han gad ikke at have mig med længere. Så var det slut, og de forsvandt, siger Leif Vingborg Kristoffersen til TV MIDTVEST.
Læs hele historien her.
Vil være UNESCO verdensarv
De har forsøgt flere gange, og nu er moler-skrænterne på Fur og på Mors igen i spil som UNESCO Verdensarv.
Kovending: Region dropper udskældt besparelse
Blot en uge efter, at den trådte i kraft, ændrer politikerne i Region Midtjylland nu en udskældt sparebeslutning.
Det betyder, at de mest udsatte patienter fortsat kan få tilskud til at køre i egen bil, når de skal til undersøgelser eller behandling på regionens hospitaler.
I budgetaftalen for 2025 besluttede regionsrådet at spare syv mio.kr. om året på befordringstilskud til patienter. En gruppe patienter, der ikke er i stand til at køre med offentlig transport, mistede muligheden for at få statens lave kilometertakst for kørsel i egen bil.
Ændringen trådte i kraft den 15. januar, men den skabte så meget kritik og forvirring, at politikerne nu har trukket den tilbage.
- Vi har lyttet til bekymringerne. Jeg er glad for at vi i forligskredsen har fundet en løsning, så besparelsen kan pilles ud af budgettet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).