Han er politiker og har fået nok: Nu er han sygemeldt
Brian Nielsen er overrasket over de personlige konsekvenser af at være aktiv i politik. Historiker bekræfter, at det er en udfordring for demokratiet, men at politikerne selv har en del af løsningen.
- Jeg har aldrig haft psykiske problemer før, og jeg har været udsendt fire gange, siger Brian Nielsen, der lige nu er sygemeldt og har været det siden starten af februar.
Han sidder i kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune for Nye Borgerlige. Og så arbejder han som lastbilsmekaniker på Skive Kaserne.
Men de seneste knap to måneder har han altså været sygemeldt fra sidstnævnte arbejdsplads, fordi han føler sig "jagtet ekstremt af folk på kasernen på grund af min politiske karriere og ståsted", skriver han på Facebook.
- Det er en mærkelig fornemmelse. Jeg har det ikke godt, og jeg tænker hele tiden på det, siger politikeren til TV MIDTVEST.
Det er kommet bag på ham, at hans karriere som politiker har haft så stor betydning for ham på arbejdet, som han har været en del af i snart 30 år.
- Jeg ved jo godt, at man som politiker vil have modstandere rent politisk. Men at det er personligt på den her måde, det kommer bag på mig.
På kasernen i Skive er man bekendt med sygemeldingen.
- Jeg er ked af, at én af mine medarbejdere har den oplevelse. For man kan sagtens være ansat i Forsvaret og have et politisk virke. Det er der flere ansatte, der har. Derfor tager vi også hånd om sagen og handler generelt, når vi hører om episoder, hvor folk ikke bliver behandlet ordentligt, lyder det fra oberst Kasper Leonhard Hovgaard, der er chef for Ingeniørregimentet i Skive
Ingen er fredet
Brian Nielsen meldte sig ind i Nye Borgerlige i 2020.
- Jeg har oplevet forskelsbehandling og mistro siden da. Og det er da påfaldende, at det begynder, lige når jeg melder mig ind i politik.
Så selvom han ikke ved det med 100 procents sikkerhed, så er han overbevist om, at det er hans politiske virke, der gør, at han de seneste år har oplevet, hvad han betegner som mobning, chikane og forfølgelse.
- Vi var på øvelse på et tidspunkt, hvor en befalingsmand hilste på alle. Da det blev min tur vendte han sig om. Det er til at tage og føle på.
Ifølge René Karpantschof, der er historiker og forfatter, og som blandt andet beskæftiger sig med protester og konflikter i Danmark, er der udfordringer forbundet med at være i politik.
- Og det er et symptom på, at der er noget galt. Der har altid været nogle ude efter politikere, også i 1800-tallet, men de sidste årtier er det blevet noget, der sker hele tiden.
Han forklarer blandt andet, at det er sket med de sociale mediers fremgang, men også, at det især er lokalpolitikere, der står for skud.
- Og samtidigt er ingen fløj fredet. Der er to årsager til chikane; politisk uenighed og borgere, der er vrede over afgørelser.
Risiko for at mærke de ubehagelige sider
Politisk uenighed er umiddelbart, hvad der ligger til grund i Brian Nielsens tilfælde, vurderer han selv. Men det betyder ikke, at han er færdig i politik, for han tror stadig på sine mærkesager.
I stedet håber han, at vi bliver bedre til at tale politik og være uenige, uden det bliver personligt.
Og ifølge historiker og forfatter René Karpantschof kan politikerne selv være en del af løsningen ved generelt at overholde demokratiske idealer som at tale ordentligt og være ærlig, fortæller han.
- For som det ser ud lige nu, så er det sørgelige budskab jo, at hvis man går ind i lokalpolitik, så risikerer man at møde de ubehagelige sider af det. Og det er trist. Især hvis det skræmmer nogen fra at deltage i demokratiet, lyder det.
Indtil juli er Brian Nielsen sygemeldt fra sit arbejde på Skive Kaserne. Til maj skal han starte i et psykologforløb. I mellemtiden passer han sit arbejde som politiker, som han plejer.
Håbet er, at han i fremtiden kan forsone sit arbejde i Forsvaret, som han har holdt meget af, med den, han også er: nemlig politiker.
- Jeg har jo drømt om at være soldat siden jeg var ni år gammel, så jeg håber, at jeg kan vende tilbage til Forsvaret igen. For jeg er ikke færdig som politiker.