Chefredaktør: - Danskerne skulle have behandlet prinsen bedre
To af landsdelens avisredaktører mener, at danskerne har været for hårde ved Prins Henrik.
De rosende ord om Prins Henrik vil ingen ende tage efter hans død. Dobbeltmoralsk, mener to af landsdelens chefredaktører, som synes, at danskerne og de danske medier har været for hårde ved Prinsgemalen, imens han levede.
- Prøv lige at hør her – manden hedder Henri, og så vedtager danskerne, at det kan vi ikke finde ud af at udtale, så vi døber ham Henrik, og så hedder han Henrik. Altså det ville man jo aldrig gøre i dag. Tænk sig, at man kommer til et land, og så starter man med at skulle hedde noget helt andet, end det man egentlig hedder – det er fuldstændig vanvittigt, siger Ole Dall, Chefredaktør på Skive Folkeblad.
Chefredaktøren på Midtjyllands Avis, Hans Krabbe er enig med sin redaktørkollega. Grundlæggende mener han, det er et problem, at folk først tager stilling til prinsen efter hans død.
- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Prins Henrik, der hvor han er nu, vil sidde og nyde alle de fine nekrologer, der er om ham lige nu, for der kommer alle nuancerne og nogle refleksioner, som vi i medierne godt kunne have gjort på et tidligere tidspunkt. Jeg synes ikke, at de danske medier altid har spillet den fineste kamp omkring Prins Henrik, siger Hans Krabbe, Chefredaktør på Midtjyllands Avis.
Vi skal lære af det her
Den seneste uge har væg-til-væg-dækningen af Prins Henriks død været massiv. Royalt selvsving kalder de to chefredaktører det.
- Det at man hele tiden bare sætter en mikrofon hen til folk, der har været henne og se kisten og spørger, hvad føler du, hvad føler du, hvad føler du - det tror jeg, mange danskere synes, bliver for meget, siger Ole Dall.
At medierne og danskerne nu stryger om sig med rosende ord rettet mod prinsgemalen giver stof til eftertanke, mener Hans Krabbe.
- Jeg synes, der er grund til refleksion. Jeg synes godt, at vi fremadrettet kan tænke lidt over, hvordan vi kan behandle den slags ting, når vi kommer ind i nogle nye situationer, sådan at vi kommer til at se bagud og tænke, at vi skulle have gjort tingene anderledes. Og det kommer vi til at tænke over, det tror jeg, siger Hans Krabbe.