Holstebro og Herning scorer toppoint: Danmarks bedste sted at føde
Holstebro og Herning har landets mest tilfredse fødende. De scorer også toppoint på den generelle patienttilfredshed. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse.
Selvom det ikke altid er sjovt at ligge på fødeafdelingen, er det lidt sjovere, hvis man indlagt i Herning eller Holstebro.
I en ny undersøgelse får fødeafdelingen i Hospitalsenhed Vest nemlig førstepladsen, når det kommer til tilfredshed blandt de fødende. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.
Det gode resultat glæder chefjordemoder Ann Fogsgaard, som mener, at fødeafdelingens arbejde med kvalitetsforbedringer og principperne sikkerhed, gode relationer og atmosfære er med til at sikre den gode oplevelse.
- Vi lægger vægt på at have en tværfaglig tilgang til kvalitetsforbedringer, hvilket betyder, at hver enkelt familie skal opleve en stor sammenhæng igennem hele graviditets- og fødselsforløbet, siger hun.
Og det er tilsyneladende en taktik, der virker. I undersøgelsen er 98 procent af de fødende enten lige så tilfredse eller mere tilfredse end landsgennemsnittet.
Fødeafdelingen i Hospitalsenhed Vest er fire år i træk blevet kåret som Danmarks bedste fødested målt på kvaliteten af behandlingen. Nu får de så også en førsteplads, når det kommer til patienttilfredshed.
Generelt tilfredse patienter
I undersøgelsen har 429 fødende og 6349 patienter, som har besøgt hospitalet i Herning og Holstebro mellem den 1. august og den 31. oktober, svaret.
De deltagende roser blandt andet personalet for, at de bliver set, hørt og lyttet til. Og det er altså ikke kun de fødende, som er tilfredse. Den generelle patienttilfredshed er nemlig også høj.
81 procent af patienterne er mere tilfredse end landsgennemsnittet, og ingen svar er under landsgennemsnittet. Samlet set gør det Hospitalsenhed Vest til den afdeling med de mest tilfredse patienter i hele Danmark, og det glæder sygeplejefaglig direktør Ida Götke.
- Resultatet viser, at vi generelt har et meget stabilt og højt niveau i patienttilfredshed fordi vores personale har fokus på at arbejde kontinuerligt og systematisk med patientoplevet kvalitet og patientinvolvering, siger hun.
En læge følger hele forløbet
En af de ting, som hospitalsenheden lykkes med, er at gøre den patientansvarlige læge til virkelighed. Altså, at en læge har ansvaret for hele patientens forløb.
I Herning og Holstebro svarer 68 procent, at de oplever, at dette er en realitet. Ifølge ledende overlæge, Niels Hald, er det positivt.
- Lægen kender patienten, og kan derfor hurtigere kan sætte sig ind i patientens forløb og særlige situation. Det oplever patienten som meget trygt, fortæller han.
- Desuden minimerer det uden tvivl risikoen for, at information går tabt, når patienten og de pårørende kan møde den samme læge både under indlæggelsen og ved udskrivelsen, uddyber han.
Over 250.000 patienter på landsplan er inviteret til at deltage i Landsundersøgelsen for Patientsikkerhed.