Slagtermester byder på hakket hest i vinduet

En stigende pris på oksekød gør, at Slagter Bertelsen gør opmærksom på et andet dansk alternativ. Sidst i artiklen kan du læse hans bud på en god tilberedning.

Hestefars
Foto: Olav Fonager, TV MIDTVEST

I butiksvinduet ved Slagter Bertelsen i Holstebro hænger der et stykke papir med overskriften "HESTEFARS".

Hakket hest er ikke en ny vare i køledisken. Men det er i perioder, at de reklamerer med det, og for et par uger siden kom skiltet atter op. For med stigende priser på oksekød, så er hestekødet et prisvenligt alternativ.

- Det er jo for at gøre opmærksom på, at muligheden er der, lyder det fra indehaver Jens Bertelsen.

Slagterens hakkede oksekød koster 55 kroner for 500 gram. For hestefarsen lyder prisen på 25 kroner for den tilsvarende mængde. Begge dele har en fedtprocent på omkring 10.

Slagteren håber, at hesten kommer på mode herhjemme som den blandt andet er i Italien. For dyrene opdrættes ikke som mad - de findes allerede og har flere formål i løbet af livet, pointerer han.

- Man avler dem til et formål som ridning, og når de så ikke kan mere, så bliver de slagtet, lyder det fra slagter Bertelsen.

Selvom oksefarsen er steget i pris, så er det stadig dén vare, han langer mest over disken.

- Men hvis der kommer mere mode i hesten, så tror jeg også, at danskerne vil være villige til at prøve det, lyder det fra Jens Bertelsen, der som fjerde generation driver slagterforretningen i Nørregade.

Og skiltet i vinduet går ikke ubemærket hen.

- Der er nogle kunder, der siger: "Uha, hestefars, er det noget man kan spise?", fortæller han.

Men det kan man. Nogle har gjort det hele livet, mens andre aldrig har sat gaflen i det. Men slagtermesteren opfordrer til at tage en bid.

- Og laves det i en kødsovs eller krydres godt, så mener jeg ikke, at man kan smage forskel fra oksekød, lyder det.

Således er muligheden for dén smagstestning givet videre.