Region Midtjylland kommer til at huse 713 flygtninge i 2018
Udlændingestyrelsen har fastsat kommunekvoter for flygtninge for 2018. I alt skal kommunerne huse 3000.
Udlændingestyrelsen har besluttet, hvilke kommuner der skal huse flygtninge i 2018, og hvor mange de skal tage imod.
I alt skal 3000 flygtninge fordeles.
Kommunerne har via kommunekontaktrådenene (KKRT) haft mulighed for at indgå frivillige aftaler om en anden indbyrdes fordeling, end den der var forslået af Udlændingestyrelsen.
Kun KKR Nordjylland har benyttet sig af muligheden.
KKR Nordjylland har orienteret styrelsen om, at fire flygtninge, som var tiltænkt Læsø Kommune, fordeles mellem Morsø, Rebild, Thisted og Vesthimmerlands kommuner.
De såkaldte landstal for 2018 blev fastlagt tilbage i april 2017. Siden har regionerne og kommunerne haft frist til 10. september til at melde tilbage til Udlændingestyrelsen.
Aftalerne betyder, at Region Nordjylland skal huse 526 flygtninge, Region Hovedstaden skal huse 944, Region Sjælland 514, Region Syddanmark 303 og Region Midtjylland 713.
I indeværende år regner Udlændingestyrelsen kun med at fordele 2200 flygtninge til landets kommuner.
Det kom frem i sidste uge, hvor Udlændingestyrelsen nedjusterede sin prognose, der tidligere lød på 4000 flygtninge. I begyndelsen af året havde Udlændingestyrelsen regnet med at skulle fordele 10.000 flygtninge.
Københavns Kommune er den kommune, der skal regne med at tage imod flest flygtninge næste år, nemlig 277. Kommunen var i mange år friholdt fra at tage imod flygtninge.
Men det blev lavet om, efter at Udlændingestyrelsen ændrede beregningsmodellerne i 2015, der var præget af ekstraordinært mange asylansøgere.
Den nye beregningsmodel betyder, at indvandrere med oprindelse i vestlige lande ikke længere tæller med i kvoterne.
Desuden blev der korrigeret for, at indvandrere med ikke-vestlig oprindelse, der er kommet til landet som arbejdstagere, studerende, forskere og au pairer bliver talt med i kvoterne.
/ritzau/