Træt af politikernes floskler: Vil have hjælp til at hente syg veteran hjem

I morgen hylder Danmark sine veteraner på flagdagen for Danmarks udsendte. Men forening vil hellere have fokus på PTSD-ramt veteran, som er indlagt med blodpropper på Fillippinerne.

Panton

Foreningen Veteranskytterne vil i år have et særligt fokus på flagdagen for Danmarks udsendte 5. september. 

Det oplyser formand for foreningen Jacob Panton til TV MIDTVEST. 

Foreningen sætter fokus på den PTSD-ramte veteran Kim Rasmussen, som siden juni har været fanget på Fillippinerne efter at have været ude for en hjerneblødning.

TV MIDTVEST har dækket sagen intenst. Vi har blandt andet skrevet om Kim Rasmussens søster, Mari-Ann Rasmussen, som hver eneste dag kæmper for at få bragt sin bror hjem igen. Folketingets formand, Søren Gade (V), har også fortalt, at han har engageret sig i arbejdet med at få veteranen hjem. 

Veteranskytteforeningen ønsker, at der fra politisk hold bliver gjort en indsats for at få veteranen hentet hjem til Danmark. 

- Vi sætter fokus på det i forbindelse med flagdagen, fordi at vi på de sociale medier kan se en masse politikere, der har travlt med at klappe sig på skulderen og sige, at de støtter op om veteraner, siger han. 

- Jeg synes, at det er blevet en floskel. Det er blevet for nemt. Nu står vi en situation, hvor vi aktivt har brug, at de viser, at de støtter op, når der er en veteran, der har brug for hjælp. Men der er ikke noget hjælp at hente. 

Så længe at der ikke er ydet bistand til, at Kim Rasmussen kan hentes hjem til Danmark, mener Jacob Panton ikke, at veteraner bør deltage i politiske arrangementer i forbindelse med flagdagen. 

- Jeg beder veteraner om sige, at der ikke er nogen grund til at støtte op om veterandagen politisk. Veterandagen er mere for os selv, siger han. 

- Jeg synes, at alt det her med, at man møder op på kommunerne og spiser røde pølser og møder op på Christiansborg og hører på slagtaler, det synes jeg ærlig talt ikke, at vi skal deltage i, siger han. 

Udenrigsministeriet har tidligere oplyst til TV2, at man ikke kan udtale sig om konkrete sager. Ved den lejlighed lød det, at der i dag ikke er lovhjemmel til at yde økonomisk støtte til at hjælpe Kim Rasmussen hjem eller betale for hans hospitalsregning.