Medarbejderbrev skal bakke op om ledelse - men ansatte har aldrig set det
De ansatte hører først om brevet, da de bliver bedt om deres reaktion.
En støtteerklæring til ledelsen af Akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup får nu afdelingens ansatte til at undre sig højlydt.
- Jeg er ikke blevet orienteret om støtteerklæringen, som jeg kan læse, at min tillidsrepræsentant har skrevet på mine vegne. Det kan jeg undre mig over, siger Rikke Larsen, der er lægesekretær på Akutmodtagelsen.
Hun refererer til en støtteerklæring til ledelsen på afdelingen, der er signeret af tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentanterne på Akutafdelingen.
Afdelingsledelsen udgøres kun af chefsygeplejerske Mette Norup Frøjk, fremgår det af hospitalets hjemmeside.
Brevet er mandag sendt til TV MIDTVEST af hospitalets kommunikationsafdeling.
Støtteerklæringen er sendt efter massiv medieomtale af travlhed på hospitalets afdeling.
Men det viser sig, at flere ansatte på den travle afdeling ikke kan genkende sig selv i brevet og dets indhold.
Det siger flere af afdelingens sygeplejersker, som TV MIDTVEST har været i kontakt med.
Flere faggrupper har slået alarm
I det nye brev skriver en eller flere unavngivne tillidsrepræsentanter sammen med arbejdsmiljørepræsentanterne på vegne af afdelingens plejepersonale og sekretærer blandt andet, at man har tillid til, at afdelingsledelsen "søger at gøre, hvad der er muligt".
Fredag kom det ellers frem, at lægesekretærerne sammen med afdelingens sygeplejersker og læger tidligere har sendt et bekymringsbrev til hospitalets ledelse.
- Som lægesekretærer sidder vi helt i front i venteværelset og har øjnene på patienterne, som ofte venter meget i lang tid pga. mangel på læger, sygeplejersker eller ganske simpelt stuekapacitet, hedder det blandt andet i brevet, der er sendt 1. februar.
Travlheden på akutafdelingen blev for alvor offentlig kendt, da flere medier i januar kunne beskrive det bekymringsbrev, som afdelingens læger havde sendt til hospitalsledelsen.
- Vi ønsker at udtrykke stor bekymring for patientsikkerheden og arbejdsmiljøet i akutafdelingen, skrev lægerne i brevet.
Bekymringsbrevet resulterede blandt andet i flere møder mellem hospitalsledelsen og de bekymrede ansatte. Sidenhen har også sygeplejersker, yngre læger og sekretærer sluttet sig til lægernes bekymringsbrev.
For at imødegå det store pres på afdelingen og dens ansatte har hospitalsledelsen og afdelingsledelsen sammen med de ansatte igangsat en såkaldt "gameplan", der skal sikre, at patientsikkerheden ikke er i fare.
Selvom Arbejdstilsynet på et besøg i februar ikke fandt nogle lovovertrædelser, så er kritikken af arbejdsmiljøet ikke forstummet.
- Arbejdsmiljøet er stadig presset. Der er stadig nogle, der siger op, og jeg er stadig bekymret, lød det for nyligt fra Nanna Eskelund, der er sygeplejerske på akutmodtagelsen.
TV MIDTVEST har forgæves forsøgt at få en kommentar fra tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentanterne på Akutafdelingen, der står som afsendere af brevet.
Det fremgik tidligere, at medarbejderbrevet var sendt direkte til hospitalsledelsen. Det er ikke korrekt. Det er blevet sendt fra ledelsen af Akutafdelingen til hopsitalsledelsen.