Anders stod til at miste begge arme: Nu er han klar til at arbejde igen

0:37
Efter en operation, kunne Anders Grinderslev begynde at se en forbedring i sine arme.

- Hvis jeg først giver fortabt til sofaen, så bliver det rigtig svært at komme i gang igen – og i arbejde senere, siger Anders Grinderslev. 

Han er midt i en årelang kamp for at bevare sine arme. Midt i kampen har han rejst sig, og søger nu job. 

31-årige Anders Grinderslev stod til at miste begge sine arme - på grund af en beslutning, han tog som helt ung, da han sprøjtede olie ind i sine arme, for at få dem til at se større ud.

Efter to operationer har han nu mod på at komme ud på arbejdsmarkedet igen - om end forsigtigt med ulønnet praktik i et ukendt antal timer. 

- Jeg har ingen idé om, hvor meget, jeg kan holde til, så jeg har brug for at komme ud og prøve mig selv af, forklarer Anders Grinderslev. 

Anders Grinderslev har stadig mellem seks og otte operationer tilbage, før behandlingen på det privathospital, han er tilknyttet, er færdig. 

Men der skal gå et halvt år mellem hver operation, og derfor har Anders Grinderslev nu flere måneders ventetid til næste operation. 

- Nu har jeg har været hjemme så længe, så har jeg brug for at se om jeg kan arbejde - også for at bevare min fornuft, siger Anders Grinderslev. 

For det er ikke nemt at være sygemeldt og hjemmegående, slår han fast. 

- Har du en dårlig dag, så er der ikke andre til at komme med inputs, så man ender med at blive hængende i det. Det bliver jeg sgu skør af. Man bliver doven. Og det nægter jeg at blive, siger Anders Grinderslev. 

Operation har gjort smerterne værre

Smerterne i armene begyndte i 2016, og det påvirkede Anders Grinderslevs liv med familien. 

I dag har paraffinolien gjort hans arme stenhårde, og det påvirker både følelsen i dem og bevægeligheden.

Derfor ofrer han nu en million kroner på op til ti operationer.

Men allerede i løbet af de første to, opstod problemer - dem kan du læse om her: 

Efter to operationer har Anders Grinderslev stadig smerter i sine arme. Faktisk er de daglige smerter taget til. 

- Det gør noget ved motivationen, siger han og fortæller om en samtale med kirurgen på hospitalet: 

- Da jeg var til kontrol efter anden operation i begyndelsen af januar, havde forløbet været så hårdt, at jeg spurgte kirurgen, om det stadig gav mening at fortsætte. Han sagde: ”Hvad kan jeg sige Anders - hvad er alternativet?” Og det er rigtigt. Jeg har ikke andre muligheder. 

Sociale medier gav pote

Trods smerterne vil Anders Grinderslev arbejde. Han er uddannet el-installatør, og vil allerhelst arbejde indenfor sit fag, siger han. 

Da han for nyligt lagde et opslag på LinkedIn og Facebook blev det delt mere end 200 gange, og pludselig strømmede det ind med tilbud. 

- Folk bød ind med bud som pedel på efterskole, foliedesigner, eller vicevært. Det er nok ikke der, jeg har lyst til at bruge min evner, men der var også 15-20 seriøse bud, fortæller han. 

LinkedInopslag Anders Grinderlev

Han vidste godt, at et opslag på Facebook kunne nå langt ud, men alligevel blev han positivt overrasket over hvor langt. 

- Og så er det også nået ud til mennesker, som jeg slet ikke havde kendskab til. Nogle havde set mig i TV MIDTVEST, men de har tydeligvis ikke dømt mig ude på forhånd, siger han tydeligt glad. 

Han har allerede været til flere jobsamtaler, som var positive oplevelser. 

- Det er virkelig dejligt at vide, at man stadig er ønsket på arbejdsmarkedet.