Én uddannelse hitter - og det gør kun noget godt for byen

Natten til fredag har unge landet over fået besked, om de er kommet ind på det studie, de har søgt ind på. I Silkeborg skal 28 flere studerende nu læse en finansuddannelse.

25-årige Christina Schmidt er en af dem, som snart skal starte på nyt studie.
25-årige Christina Schmidt er en af dem, som snart skal starte på nyt studie.

Natten til fredag fik 25-årige Christina Schmidt at vide, at hun havde fået en studieplads på finansbacheloren i Silkeborg. 

Lige netop studierne til finansbachelor og finansøkonom i Silkeborg har i år optaget 28 procent flere studerende end sidste år. Og flere mellemlange uddannelser udenfor storbyerne er med til at gøre byer som Silkeborg mere attraktive for de unge. 

- Jeg kender godt Silkeborg, fordi jeg har været på højskole her, og byen passer mig rigtig fint. Og så var det en ekstra bonus, da jeg fandt ud af, at jeg kan læse til finansbachelor her i byen, siger Christina Schmidt.

Hun har tidligere studeret på Københavns Universitet, men hun glæder sig til at studere et sted, hvor man kommer tættere på sine studiekammerater. 

- Jeg vil studere et mindre sted med tætte relationer. Et sted, hvor der er dialog i klassen, og hvor jeg kommer tættere på mine medstuderende og underviserne, siger Christina Schmidt.

Konkret viden målrettet job

Det er ikke kun en god by og en godt studiemiljø, der trækker. Det er også den finansmålrettede undervisning, hvor der er fokus på at arbejde med opgaver, som tager udgangspunkt i ægte problemstillinger fra virkelighedens verden.

Som finansbachelor kan man både arbejde med rådgivning, salg og investering, og for Christina Schmidt handler det først og fremmest om at hjælpe andre mennesker.

- Det er vigtigt for mig, at jeg på finansbachelor-uddannelsen kvalificerer mig til et bredt spænd af jobmuligheder, og at uddannelsen er målrettet i forhold til de kompetencer, virksomhederne efterspørger. Jeg vil have konkret og håndgribelig viden, og det er lige præcis, hvad jeg får, siger Christina Schmidt.

Hos Erhvervsakademi Dania forklarer man den store interesse med 28 procent flere studerende med et tæt samarbejde med midtjyske pengeinstitutter og virksomheder.

- Jeg tror, at det gør en forskel, at vores studerende arbejder med virksomhedsrelaterede cases, så de konkret oplever, at de bliver klædt på til det erhvervsliv, vi uddanner dem til. Men fremgangen i antallet af ansøgere er også en konsekvens af, at vi prioriterer en tæt relation mellem de studerende og underviserne,” siger Anders Graae Rasmussen, der er rektor for Erhvervsakademi Dania.

Samlet har det erhvervsakademiet en stigning i antal optagede studerende på fem procent.