Kendt surdejsnørd åbner bageriet Brandt Brød
Surdejsbageren Cathrine Brandt fra Ans får nu sin virksomhed til at ’hæve’, når hun åbner et bageri med navnet Brandt Brød.
Iværksætter og forfatter Cathrine Brandt fra Ans sysler med en ny idé.
Sammen med sin kæreste Morten Georgi er hun nemlig i gang med at åbne et bageri i Silkeborg.
Men det er ikke et helt traditionelt bageri, for Cathrine Brandt er af mange kendt som surdejsnørd, og derfor skal bageriet naturligvis sælge masser af brød og kager, der er hævet på kombinationen af vand, mel og tid.
- Vi har lyst til at lave et sted, hvor vi kan dele vores passion for det gode håndværk og min begejstring for den her surdej, som jo bare er vand og mel, og som kan få brød til at hæve og få bagværk til at smage fantastisk, fortæller Cathrine Brandt.
Hun har en bachelor i sundhed og ernæring og har arbejdet med surdej i over 10 år. Surdejen er dog gået hen og blevet hendes levebrød, for hun har skrevet tre bøger om herligheden, åbnet en webshop som blandt andet sælger bageudstyr, og så har hun fået surdejsprodukter i flere supermarkeder.
Bageriet Brandt Brød
Idéen til at starte noget nyt med surdej begyndte under en køretur til en familieferie i Sicilien.
- Vi havde god tid til at snakke sammen, og her fik jeg fortalt Morten, at jeg ønskede et sted, hvor jeg kunne bage flere brød af gangen, og hvor man kunne dykke endnu mere ned i håndværket, og der var Morten hurtig til at sige, at det lød som en fed idé, forklarer Cathrine Brandt.
Hendes lyst til at starte et helt nyt bageri på Søtorvet i Silkeborg overraskede ikke Morten Georgi.
- Det er faktisk sådan de fleste ting de opstår, altså hvor Cathrine siger, at hun vil et eller andet, og så siger jeg ja. Så arbejder Cathrine med konceptet, og jeg hopper ned i et Excel-ark. Det plejer at ende godt, og det lykkedes, når vi arbejder sammen, fortæller Morten Georgi.
Selv om der mangler næsten alt i de rå lokaler, som skal blive til et bageri, så er navnet på bageriet helt sikkert.
- Bageriet skal hedde Brandt Brød, fordi jeg jo hedder Cathrine Brandt. Men det var faktisk min lillebror, som for mange år siden sagde i spøg, at hvis han en dag skulle have et bageri, så skulle det hedde Brandt Brød, og det har hængt ved siden, og så fik jeg lov til at bruge det, forklarer hun.
Hun lover dog, at brødet alligevel bliver velafbagt og ikke brændt.
Hitter på sociale medier
Der vil blive ansat nogle bagere i bageriet i Silkeborg, for Cathrine Brandt vil også bruge tiden og passionen for surdej derhjemme, som hun plejer.
Hun deler nemlig ud af både tips, tricks og opskrifter på Instagram, hvor over 80.000 følger med.
- Jeg drømmer om at inspirere andre mennesker til at opleve, hvordan det er at spise og bage et lækket surdejsbrød. Jeg under folk den oplevelse, det er at tage den første bid af et hjemmebagt surdejsbrød og smage den sprøde krumme, siger hun.
Selv om hun inspirerer mange til selv at gå i køkkenet, er hun sikker på, at folk alligevel også har lyst til at købe et nybagt brød hos et bageri.
- Man kan godt både have lyst til at nørde i sin egen surdej og samtidig have lyst til at købe et lækkert surdejsbrød, sådan har jeg det også selv, fortæller hun.
Brandt Brød forventes at åbne til efteråret.