Afgørelsens time for Jens-Peter Skov nærmer sig - nu genoptages sag om krænkelser

Jens-Peter Skov har erkendt, at der var en lummer stemning i køkkenet på Sallingsund Færgekro. Men han nægter sig skyldig i at have krænket sine tidligere ansatte.

Retten i Holstebro har afsat tre timer til onsdagens retsmøde, hvor Jens-Peter Skov er tiltalt.
Retten i Holstebro har afsat tre timer til onsdagens retsmøde, hvor Jens-Peter Skov er tiltalt.
Foto/Grafik: Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST & Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST. Grafik: Jens Svenning, TV MIDTVEST

Klokken 9 onsdag træder 66-årige Jens-Peter Skov igen ind i Retten i Holstebro. 

Det bliver formentlig det sidste retsmøde i sagen, hvor ejeren af Sallingsund Færgekro på Mors er tiltalt for at have blufærdighedskrænket to tidligere ansatte.

Sagen mod kroejeren, der har haft tætte forbindelser til Kongehuset og er blevet brugt som kommentator på TV MIDTVEST i forbindelse med royale besøg i landsdelen, begyndte i retten i april.

Her forklarede Jens-Peter Skov, at der kunne være en lummer stemning i køkkenet, men han genkendte ikke de episoder, der er beskrevet i anklageskriftets to punkter. Dem nægter han sig skyldig i.

- Det har ikke været bevidst. Det er sådan i et køkken, at vi er meget tæt sammen. 

- Der er små passager, og nogle gange, når man skal forbi hinanden, så er et køkken et farligt sted at være med knive og ild, så vi har en holdning til, at man lige markerer, at man går forbi ved at sige det eller lige røre, fordi der ikke er meget plads, forsvarede han sig blandt andet, da han blev spurgt ind til ét af de to forhold i tiltalen.

Ansatte: Vi sagde fra - og røg ud i kulden

De to ansatte, anklageskriftets tiltaler omhandler, har en givet en anden version i retten. 

Da sagen begyndte i april, fortalte det ene offer blandt flere ting, at han havde oplevet kroejeren komme bagfra, hvorefter han skulle have lagt hagen på offerets skulder og trukket ham ind mod sig. 

Han fik på et tidspunkt sagt fra, fortalte han, og det betød, at Jens-Peter Skov i tiden efterfølgende var efter ham. 

- Hvis jeg skulle smøre et stykke rugbrød, så var det heller ikke godt nok. Det var modbydeligt. Det var jo ikke sjovt at gå på arbejde, lød det i retten.

Det er den ansatte, der også skulle være blevet bidt i øret samt at have fået presset en champagneflaske mod sin numse.

Den anden forurettede i sagen afgav også forklaring i byretten. Han beskrev ligeledes, hvordan han oplevede, at kroejeren kunne komme bagfra og enten holde rundt om maven på ham, eller tage fat rundt om hofterne eller ballerne. 

Og det var ifølge offeret sket flere gange.

- Det kan ikke tælles på to hænder, hvor mange gange, lød det.

Han konfronterede også kroejeren, hvilket ifølge den forurettede betød, at chefen ikke hilste på ham den næste tid. 

Han fortalte desuden om en episode, hvor han skulle være blevet bidt i øreflippen af Jens-Peter Skov på en måde, som han selv opfattede som seksuel.

Sagen skulle oprindeligt være afsluttet i april, men tidsplanen skred allerede fra morgenstunden dengang, hvor Jens-Peter Skovs forsvarer, Rasmus Amandusson, smed lidt af en bombe for anklageren.

Forsvaret argumenterede for, at hele sagens første forhold burde frafaldes på grund af reglerne om forældelse.

Argumentationen byggede på oplysninger, der var nye for anklageren, og derfor blev der holdt pause, hvorefter retten efter endnu en omgang argumentation besluttede, at forholdet ikke kunne skæres fra endnu, men at forsvarets argumenter ville blive medtaget i den endelige afgørelse.

Og den afgørelse nærmer sig så altså nu. Om der når at falde dom onsdag er endnu uvist. Retsmødet er sat til at vare tre timer.